Vágólapra másolva!
A rendőrség elfogta azt a tiszarádi testvérpárt, akik a kemecsei vasútállomás felrobbantásával fenyegetőztek hétfő éjjel. A telefonba az analfabéta, számokat sem ismerő idősebb férfi beszélt, de a telefonszámot helyette az öccse ütötte be.
Vágólapra másolva!

Hétfőn éjszaka hívták fel a helyi tűzoltóságot azzal, hogy bomba van a kemecsei állomáson. Amíg a rendőrök robbanószer-kereső kutyával átvizsgálták a területet, a Nyíregyháza-Záhony közötti vasútvonalon megállt a közlekedés, és csak 113 perc késéssel indulhatott újra. Bombát egyébként nem találtak. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint kedden elfogták azt a két férfit, akik miatt át kellett vizsgálni a vasútállomást.

A nyomozás kiderítette, hogy egy tiszarádi testvérpár fenyegetőzött. A telefonba a 33 éves férfi beszélt, de mivel analfabéta és a számokat sem ismeri, így nem tudta a készüléket kezelni, ezért a hívásban 20 éves öccse segített neki. A Kemecsei Rendőrőrs mindkettőjüket közveszéllyel fenyegetéssel és közérdekű üzem működésének megzavarásával gyanúsítja. A két férfi szabadlábon védekezhet, elmeorvosi vizsgálat is vár rájuk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről