A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem ad pluszpénzt a kormány tankönyvekre az önkormányzatoknak

Vágólapra másolva!
A kormány nem fogja még egyszer kifizetni a könyvek árát azok helyett az önkormányzatok helyett, amelyek tartoznak a tankönyvkiadóknak - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár. A kiadók bojkottja miatt többezer gyerek maradhat könyv nélül. A kormány jövőre kötelezi az önkormányzatokat, hogy a tankönyvre szánt pénzt a tankönyvekre fordítsák.
Vágólapra másolva!

Az oktatási államtitkárság megkeresi azokat az önkormányzatokat, amelyek nem fizették ki a diákok tankönyveinek árát a forgalmazóknak, s emiatt azok nem akarják kiszállítani a kiadványokat - reagált a tankönyvkiadók bojkottjára Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár kedden egy konferencián. A tankönyvkiadók bojkotott kezdtek, mert az önkormányzatok százmilliós tétellel tartoznak: mivel az elmúlt tizenkét napban egy érintett önkormányzat sem rendezte tartozását, ezért a tankönyvterjesztők az érintett iskolákba csak a fizetős diákok tankönyveit viszik ki, az ingyenességre jogosultakét nem. Hoffmann Rózsa azt mondta, hogy százmilliós tételről van szó, és adataik szerint huszonhét önkormányzatot érint a bojkott.

Az államtitkár kijelentette, hogy "a kormány nem hibázott, teljesítette kötelességét, és átutalta ezeket a forrásokat". A jogszabályok azonban jelenleg nem kötelezik az önkormányzatokat arra, hogy ezt az összeget valóban a tankönyvtámogatásra fordítsák, ezért Hoffmann Rózsa jelezte: jövő évtől a tankönyvtámogatások címkézett tételként szerepelnének a költségvetésben, vagyis nem lehet másra költeni. Hoffmann azt mondta, hogy mindent megtesz, hogy szeptember elsején minden gyereknek legyen tankönyve, de az elutalt összegeket még egyszer nem fogja kifizetni az államtitkárság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!