A Nézőpont Intézet cége nyerte a kormányzati médiafigyelési tendert

Vágólapra másolva!
Legkésőbb januártól a Nézőpont Intézet egyik cége végzi az egységes kormányzati médiafigyelést, a Médianéző Kft. évi 360 millió forintot kap, a megbízás 2014 végéig tart.
Vágólapra másolva!

A Nézőpont Intézet cége, a Médianéző Kft. nyerte évi 360 millió forintért az egységes kormányzati médiafigyelésre és -elemzésre, valamint médiahatás-vizsgálatra kiírt közbeszerzési pályázatot - írja a csütörtöki Magyar Nemzet és a Népszabadság. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóosztálya a Népszabadsággal azt közölte, hogy a Médianéző Kft. egyedül tett ajánlatot, a cég havi nettó 30 millió 312 ezer 500 forintért vállalta a feladatot. A megbízás a lap információi szerint decemberben, legkésőbb januárban indul és várhatóan 2014 végéig tart.

A minisztériumi indoklás szerint a kormányzat a gazdaságosabb működés és a közpénzek hatékonyabb felhasználása érdekében a médiafigyeléssel kapcsolatos tevékenységet az egyes tárcáktól elvonva, központosítottan kezeli a jövőben, egységes rendszer jön létre, amely a kormányzati munka gördülékeny elvégzéséhez szükséges, költséghatékony szolgáltatást nyújt. A kormányzati médiamonitoring-rendszer szolgáltatásait nemcsak a Miniszterelnökség és a minisztériumok, hanem a kormánybiztosok, a kormányhivatalok és a külképviseletek is igénybe vehetik - írta a Népszabadság.

A nyertes Médianéző Kft. eddig is az Orbán-kormány legnagyobb sajtószemle-beszállítója volt, a Médianéző Kft.-n kívül jelenleg az Observer és több kisebb cég végez a kormány számára ilyen feladatot - írja a Népszabadság. A Médianéző Kft.-t 2010-ben alapította a Nézőpont Intézet Zrt., a cég tulajdonosa Mráz Ágoston Sámuel.

A Nézőpont Intézet 2006-ban három fővel indult, Mráz Ágoston Sámuel mellett Vukovich Gabriella, a KSH mostani elnöke és Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium jelenlegi államtitkára írta a cég első tanulmányát a Gyurcsány-kormány első száz napjáról. Mára a cégcsoport - Nézőpont Intézet, Médianéző, Kutatópont - csaknem ötven embert foglalkoztat. A Nézőpont 2007-től folyamatosan kap megrendeléseket fideszes vezetésű városoktól és megyéktől.

Mráz Ágoston Sámuel a médiamonitor-tenderrel kapcsolatban a Népszabadságnak azt mondta, a közbeszerzési pályázatban lefektetett feltételek teljesítése érdekében a Médianéző Kft. legalább 30 új munkahelyet teremt, valamint további közel 100 embernek biztosít rendszeres munkát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről