Feljelentést tett Budai Gyula a Szerencsi Mezőgazdasági Rt. ügyében

Vágólapra másolva!
500-800 millió forintos vagyoni hátrány érte az államot a Szerencsi Mezőgazdasági Rt. privatizációjakor Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos szerint.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tett hétfőn Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos a Szerencsi Mezőgazdasági Rt. 2004-es privatizációja miatt - írja a keddi Magyar Nemzet. A kormánybiztosi hivatal jelentését idézve a lap azt írja: "a magánosításra a verseny lehetőségének kizárásával került sor, mégpedig olyan áron, amely egyaránt elmaradt a vagyonelemek könyv szerinti és a részvényekre készített szakvéleményekben megállapított értékétől".

A vagyoni hátrány összege 500-800 millió forintra tehető. A privatizáció során az egyetlen ajánlattevő, a Konfidencia 2004 Kft. 2004. május 12-én, tehát a pályázat kiírásáról szóló döntés meghozatala után két héttel alakult, és az értékbecslő által megállapított árnál 9 százalékkal olcsóbban jutott az agrárcég 80 százalékához - írja a Magyar Nemzet. A Budai Gyula vezette elszámoltatásokról itt találja az [origo] cikkeit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!