Hárman hazaérkeztek az egyiptomi baleset legsúlyosabb sérültjei közül

Vágólapra másolva!
Hazaérkezett csütörtök hajnalban három ember a vasárnapi egyiptomi baleset négy legsúlyosabb sérültje közül. A negyediket másfajta repülővel hozzák. Csütörtökre a baleset halálos áldozatait, illetve az érintettek összes ingóságát is hazahozzák.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön hajnalban megérkezett a Liszt Ferenc repülőtérre az a repülőgép, amely az egyiptomi buszbaleset négy legsúlyosabb sérültje közül hármat szállított Budapestre. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán késő este közölte, hogy Kairóból elindult a sebesülteket szállító repülőgép. A három sebesültön kívül a gépen utazott egy hozzátartozó, valamint az Országos Mentőszolgálat specialistája, aki az egyiptomi orvosokkal együtt dolgozott azért, hogy a sérültek szállítható állapotba kerüljenek.

Az egyik súlyos sérült - egy hozzátartozójával - előreláthatólag csütörtök reggelig még Kairóban marad, mert az orvosok olyan változást észleltek az állapotában, amely miatt őt más módon, másik fajta repülőgéppel kell majd hazaszállítani.

Szijjártó szerdán azt is bejelentette, hogy csütörtökön visszaérkezik Magyarországra a baleset halálos áldozataiért szerdán kiküldött magyar katonai repülőgép. A 11 holttest mellett csütörtök estére az összes magyar sérült, valamint az áldozatok és sérültek ingóságai is megérkeznek.

Kedden két repülőgéppel - kora délután és este - összesen 17 sérültet hoztak haza Egyiptomból. Szerdán reggel pedig Hurghadából is öt magyar sérültet indították útnak repülőgéppel Budapestre.

A vasárnap Hurghadában történt balesetben 11 magyar turista vesztette életét és további 29 megsérült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről