A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több mint négyezer új rendőr lép szolgálatba februárig

Vágólapra másolva!
Mind a 19 megyébe kerül abból a 4300 újonc rendőrből, akik február elsejéig kezdik meg a munkát - közölte a fehérgyarmati új rendőrségi épület átadásán az országos rendőrfőkapitány.
Vágólapra másolva!

Február elsejéig 4300 új rendőr kezdi meg munkáját - közölte Hatala József országos rendőrfőkapitány pénteken Fehérgyarmaton, ahol átadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város új kapitánysági épületét. Az altábornagy elmondta, hogy a kormányváltáskor vállalt jelentős létszámfejlesztés valamennyi régiót érinti majd, mind a 19 megyébe kerülnek pályakezdő rendőrök, az elosztási tervnek megfelelően. Fehérgyarmaton az Európai Unió támogatásával a hat évvel ezelőtt épült, volt határőrségi épületet alakították át rendőrkapitánysággá.

Tilki Attila, a település Fidesz-KDNP-s polgármestere, a térség egyéni országgyűlési képviselője az avatáson elmondta: a körzet többi településének az önkormányzata is segíti anyagiakkal a fehérgyarmati rendőrkapitányság munkáját. Takács Zsolt alezredes, a fehérgyarmati kapitányság vezetője közölte: a szervezet állományához 84 rendőr tartozik, és minden településnek van körzeti megbízottja, igaz, a kis falvak közül kettőt-hármat is egy megbízott lát el. A kapitány fontosnak tartotta kiemelni, hogy a szervezet a nyomozások eredményességi mutatójával az ország legjobb tíz rendőrkapitánysága között van, míg két évvel ezelőtt, 2009-ben elsők voltak a rangsorban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!