A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Giró-Szász: Nyomatékot ad a kormány mondandójának a szombati tüntetés

Békemenet Magyarországért demonstráció, Budapest, Hősök Tere
Vágólapra másolva!
A légi fotók és Budapest köztereinek ismerete világossá teszik a "nagyon nagyarányú különbségeket" a kormányt támogató és a kormány politikáját kritizáló tüntetések között - mondta a kormányszóvivő a köztévé reggeli műsorában.
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő szerint a szombati Békemenet Magyarországért elnevezésű megmozdulás "haszna" az, hogy nyomatékot ad a kormány mondandójának - jelentette ki Giró-Szász András az MTV Ma reggel című műsorában hétfőn.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: nem akar semmilyen számháborúba belemenni, de a légi fotók és Budapest köztereinek ismerete világossá teszik a "nagyon nagyarányú különbségeket" a kormányt támogató és a kormány politikáját kritizáló tüntetések között.

A Belügyminisztérium, amely általában nem szokta a tömegrendezvények létszámát megbecsülni, szombat esti közleményében azt írta, hogy "a békés, jó hangulatú eseményen közel négyszázezren vettek részt. Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett". A minisztérium hozzátette, hogy rendőri intézkedésre nem volt szükség.

A Hősök teréről induló tömeg élén a demonstráció szervezői, mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: "Nem leszünk gyarmat". Az [origo] helyszíni riportját itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!