A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNMárton Anna
11:40VívásAnna Marton-Lucia Martin-Portugues
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

A bérkompenzációról tárgyal a parlament

Vágólapra másolva!
A parlament kedden kezd tárgyalni a kormány által javasolt bérkompenzációról, valamint az új személyszállítási törvényjavaslatról. Utóbbi szerint a munkáltató köteles lenne megtéríteni a munkavállaló részére a munkába járás költségeinek 86 százalékát. A képviselők dönthetnek arról a kereszténydemokrata javaslatról is, amely emléknapot jelölne meg a kuláküldözés áldozatainak.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés keddi ülésén a napirend előtti felszólalások után elsőként a személyszállításról szóló törvényjavaslat általános vitájára kerül sor. Ebben többek között az utasok számára biztosítandó szolgáltatások minimális követelményeit kívánja rögzíteni a kormány. Eszerint közszolgáltatásként legalább napi három - közúti és vasúti - menetrend szerinti járatpárt kellene közlekedtetni az egyes útvonalakon.

A törvényjavaslat egy másik pontja szerint a munkáltató köteles megtéríteni a munkavállaló részére a munkába járás költségeinek 86 százalékát közösségi közlekedés igénybevétele esetén a helyközi mellett a helyi járatokon is. A munkaadók kifogásolják, hogy akár egymillió munkavállaló utazási költségeit is nekik kellene átvállalniuk, ami egy fővárosi munkavállaló esetében például évi 100 ezer forintos többletköltséget jelente.

A parlament ez után tárgyalja a kormány bérkompenzációval és a további foglalkoztatással összefüggő javaslatát, valamint a költségvetés ehhez kapcsolódóan kezdeményezett módosítását. A kabinet összesen 21 milliárd forintból kívánja támogatni azokat a cégeket, amelyek az összes dolgozójuk esetében teljesítik a kompenzációt. További kritérium, hogy a vállalkozás átlagos állománya az idén nem csökkenhet a tavalyihoz képest, a teljes munkaidős foglalkoztatásból részmunkaidőbe kerülők aránya pedig nem lehet több 20 százaléknál. Emellett a foglalkoztatónál a 2011-es bruttó átlagkereset nem haladhatja meg a 215 ezer forintot. A támogatások várhatóan júniustól állhatnak rendelkezésre.

Várhatóan délután lesz a cukorgyárak privatizációját, valamint Magyarország az európai uniós cukorreformok során képviselt álláspontját és annak hazai következményeit vizsgáló bizottság jelentésének általános vitája. A nap végén dönthetnek arról a kereszténydemokrata országgyűlési határozati javaslatról is, amely emléknapot jelölne meg a kuláküldözés áldozatainak. A javaslat szerint az emléknap minden évben Péter, Pál napjára esne.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!