Kiszabadult Stohl András, fülig ért a szája

Stohl András buci börtön szabadulás
Vágólapra másolva!
Hétfőn hajnalban elhagyta a Kozma utcai börtönt Stohl András színész, akit tavaly ősszel ítéltek tíz hónap börtönre, mert ittasan okozott közúti balesetet. Stohl a szabadulására várakozó riportereket arra kérte, engedjék hazamenni a családjához.
Vágólapra másolva!

szólj hozzá: Kiszabadult Stohl András

Stohl András október 5-én vonult be a börtönbe, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai épületébe. A színészt szeptember elején jogerősen tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság, de a bíró akkor is jelezte, hogy öt hónap után szabadon bocsátható.

Stohl András 2010. május 8-án hajnalban a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, ezért a rendőrök, még aznap, otthonából előállították. Stohl András vérében később alkoholt, vizeletében tiltott pszichotróp anyagot is kimutattak. Mint kiderült: nemcsak alkoholt, hanem kokaint is fogyasztott a baleset előtt.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Még több képért kattintson a fotóra!

A jogerős bírósági ítélet után Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója azonnali hatállyal felmondott Stohl Andrásnak. Az igazgató ugyanakkor jelezte, hogy visszavárja a színészt. Stohl András szerepét nyolc előadásában vették át kollégái, az Úri muri című darabot pedig nem tűzte műsorra a színház.

Stohl András az RTL Klubon több műsort is vezetett, például a Való Világot és a Csillag születik című műsort. A börtönbe vonulása előtt az [origo]-nak azt mondta: nem gondolkodott azon, milyen műsorral térne vissza a képernyőre, ha 2012 tavaszán szabadulna. "Korai ezen tűnődni. Nincs olyan műsor, amire eleve nemet mondanék, de mindenről a csatorna vezetősége dönt. Én természetesen szívesen megyek, ha hívnak" - jelezte. Kolosi Péter, az RTL programigazgatója az [origo]-nak korábban kijelentette: "mindig azon az állásponton voltunk, hogy amit elkövetett, azért felelnie kell a törvény előtt, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem vezethet tévéműsort".

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Még több képért kattintson a fotóra!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről