Schmitt: Az EU értékelni fogja az erőfeszítéseinket

Vágólapra másolva!
Schmitt Pál szerint az Európai Unió értékelni fogja Magyarország erőfeszítéseit a kötelezettségszegési eljárások ügyében. A köztársasági elnök kedden tárgyalt a témában José Manuel Barroso európai bizottsági elnökkel.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál köztársasági elnök José Manuel Barroso európai bizottsági elnökkel folytatott keddi beszélgetéséből arra következtet, hogy Magyarország az ellene indított három kötelezettségszegési eljárás ügyében olyan levelet kap szerdán Brüsszelből, amely "kezelhető", és értékeli "eddigi erőfeszítésinket".

A magyar államfő az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Brüsszelből telefonon nyilatkozva elmondta: az Európai Bizottság elnökével mind a három kötelezettségszegési eljárás ügyét részletesen megtárgyalták.

José Manuel Barroso elsősorban a nemzeti bank függetlenségét hangsúlyozta, amelyet szerinte mindenféleképpen tiszteletben kell tartanunk - hangsúlyozta Schmitt Pál, megjegyezve ugyanakkor, hogy a bírók nyugdíjkorhatárával kapcsolatban arra utalt az EB elnökének, hogy az egy általános nyugdíjkorhatár-rendszer kiépítésének része, és "egyáltalán nem diszkriminatív".

A magyar államfő azt is hozzátette, hogy az adatvédelmi biztos függetlenségének garantálását természetesnek vették Brüsszelben, ahol tárgyalópartnereit arról biztosította, hogy a "legjobb szándék szerint" vezetjük át az általuk kezdeményezett módosításokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!