Tartozás miatt lezárták a badacsonyi kilátót

Vágólapra másolva!
A kilátót felépítő cég vezetője azt mondta, addig nem nyitják meg a badacsonyi kilátót a turisták előtt, amíg nem kapják meg a pénzüket. A kilátót még tavaly novemberben adták át, az önkormányzati részt már kifizették a kivitelezőnek, de a cég állítása szerint tavaly augusztus óta várja az uniós projektekben közreműködő VÁTI-tól a teljes összeget.
Vágólapra másolva!

Lezárta a csaknem fél éve átadott badacsonyi kilátót a kivitelező, mivel azóta sem kapta meg az elvégzett munka ellenértékét - erősítette meg az önkormányzat és a cég szerdán az MTI-nek. A Badacsony legmagasabb pontján álló, 18 méter magas Kisfaludy-kilátó megépítéséhez Badacsonytomaj önkormányzata uniós pályázaton 83 millió forint támogatást nyert, a beruházás teljes költsége mintegy bruttó 100 millió forint volt.

Krisztin N. László független polgármester közölte: az önkormányzat tulajdonában lévő kilátót még tavaly novemberben adták át, az önkormányzati részt már kifizették a kivitelezőnek. Tájékoztatása szerint a cég tavaly augusztus óta várja az uniós projektekben közreműködő VÁTI Nonprofit Kft.-től számlájának ellenértékét. A szervezet korábban levélben arról tájékoztatta a badacsonytomaji önkormányzatot, hogy intézkedtek a kifizetésről - tette hozzá.

Borsos Balázs, a kilátót felépítő Fitotron Kft. ügyvezetője szerint a beruházás teljes költségének - csaknem nettó 63 millió forintnak - eddig a 15 százalékát kapták meg, ami az önkormányzati önerő. A fennmaradó több mint 50 millió forintot a végszámla tavaly novemberi kiállítása óta hiába várják. A késedelem okára nem kaptak magyarázatot, a hiányzó összeg már a cég működését veszélyezteti - tette hozzá. A cégnek a beépített anyagok árát és a társaságiadó-előleget is be kellett fizetnie.

A cégvezető szerint addig nem nyitják meg a badacsonyi kilátót a turisták előtt, amíg nem kapják meg a pénzüket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!