Magyar mosolyoffenzíva Washingtonban

Vágólapra másolva!
Amerikai tanácsadók segítségével igyekszik megváltoztatni az amerikai döntéshozóknak az Orbán-kormányról kialakított képét a kommunikációs államtitkár. Kovács Zoltán baloldali torzításokról beszélt, és a kormány erős mandátumáról.
Vágólapra másolva!

Tizennyolc hónapon belül harmadszor próbálják meggyőzni a magyar kormány emberei a washingtoni döntéshozókat és üzletembereket arról, hogy Magyarországon nincs visszalépés a demokrácia terén, írja a The Hill című lap Global Affairs blogja. A Washingtonban megjelenő, kongresszusi, kormányzati ügyekkel foglalkozó, befolyásos újság szerzője emlékeztet arra, hogy hatalomra kerülése óta Orbán Viktor kormánya új alkotmányt fogadtatott el, és mintegy 360 törvényjavaslatot nyújtott be, amelyekkel megütközést keltett Európában és az Egyesült Államokban. Egyben idézik a kommunikációért felelős államtitkárt, Kovács Zoltánt, aki húsz éve nem érintett ügyek napirendre vételéről beszélt, megjegyezve: "a változtatások mindig bonyolultak, ezúttal azonban a magyar néptől kapott roppant erős mandátum alapján történnek".

A blog szerint a Kovács Zoltán és minisztériuma helyettes kabinetfőnöke az amerikai székhelyű Rasky Baerlein, illetve a budapesti FWD Affairs tanácsadó cégekkel együttműködve igyekszik közvetlenül a törvényhozóknak bemutatni a magyar álláspontot. Kovácsék ezen kívül amerikai külügyi tisztségviselőkkel, valamint újságírókkal és tanácsadókkal, elemzőkkel találkoznak.

Az államtitkár a lap szerint azt igyekszik közvetíteni, hogy a Magyarországot ért bírálatok azt sugallják, mintha "itt valami rosszul menne". De beszélt arról is, hogy a magyarországi történések eltorzítva jelennek meg a világban, amiért például a középtől balra álló európai pártokat és amerikai csoportokat okolta. Kovács a The Hill szerint azt mondta: "Közép-Európában a közép-jobb kormányokat azonnal elkezdik kritizálni, amint hatalomra kerülnek. Ez nem összeesküvés-elmélet, ez csak tapasztalat."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!