A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Már negyvennel száguldhat a 3-as metró

Vágólapra másolva!
Ideiglenesen kijavították a 3-as metró pályahibáját a Népliget és a Nagyvárad tér között, ezért a keddi 20 km/órás végsebesség helyett már 40 km/órával haladhatnak a szerelvények. A teljes javítás csütörtökre lesz kész.
Vágólapra másolva!

Emelte a sebességkorlátot a 3-as metró vonalán a BKV, a szerelvények az óránkénti 20 helyett 40 kilométeres sebességgel haladhatnak a Népliget és a Nagyvárad tér között a belváros felé - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán. A tájékoztatás szerint a keddi pályahibát ideiglenesen kijavították, a szerda éjszakára tervezett végleges javítás után pedig feloldják a korlátozást.

A metrók sebességét kedden korlátozták ideiglenesen az észak-déli vonal egy szakaszán, mert a pályabejáráson az egyik kitérőben sínfejkitörést találtak. A BKK kedden azt közölte, hogy a 3-as metróvonal pályájának állapota sürgős beavatkozást igényel, de az idén csak a legkritikusabb szakaszok részleges felújítását tudják elvégezni.

Az automata rendszerrel működő 3-as metró teljes vonalára tavaly decemberben 60 kilométer/órás sebességkorlátozást rendeltek el a sínek kopása miatt. Mivel a hiba kijavítása még nem kezdődött el, ez a korlátozás továbbra is érvényben van, a szerelvényeket az automatika helyett a vonatvezetők irányítják. Szombaton két, egyenként 2 négyzetméteres elem leszakadt a mennyezetről a népligeti metrómegállónál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!