A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Védett teknősöket találtak a lebukott marihuánatermesztőnél

Vágólapra másolva!
Egy nagymarosi férfi házában jelentős mennyiségű marihuánát foglaltak le a rendőrök, akik negyven, védet teknőst is találtak a házkutatás során. A teknősöket a budapesti állatkertbe vitték, a férfit pedig őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

A Pest megyei rendőrök egy nagymarosi házban tartott házkutatás során 800 tő Cannabis indica (marihuána) növényt találtak, amelyet botanikus szakértő is megvizsgált.

A növények hatóanyag-tartalmát az eljárás további szakaszában vegyészszakértő vizsgálja majd. Ezen túlmenően pszichotróp anyagot és a kábítószer termesztéséhez használt eszközöket is lefoglaltak a nyomozók - közölte a rendőrség. A rendőrök emellett a házban lévő terráriumokban több mint 40, nemzetközileg is védett teknőst is találtak. Mivel a férfi nem tudta igazolni az állatok eredetét, és a tartási körülmények sem voltak megfelelőek, azokat a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szállították.

A házkutatás után őrizetbe vett férfi ellen kábítószerrel való visszaélés és természetkárosítás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!