Nyomoznak az arab sakkozó megverése miatt

Vágólapra másolva!
Az ügyészség nyomozást indított a bordatöréssel kórházban ápolt, egyesült arab emírségekbeli sakkozó ügyében. A férfit állítása szerint határrendészek bántalmazták a múlt szombatra virradóra Szegeden.
Vágólapra másolva!

A Szegedi Nyomozó Ügyészség bántalmazás hivatalos eljárásban bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen elkövető ellen - közölte Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

Mint arról beszámoltunk, két hétre kórházba került az Egyesült Arab Emírségek sakkválogatottjának egyik tagja, miután megverték Szegeden. A férfi szerint magyar határrendészek fenyegették, üldözték, majd megverték.

A sérült férfi, Szaúd Mohamed Al-Marzúki a feljelentése szerint egy szintén az emirátusokból érkezett fiatal sakkozóval sétált vacsora után Újszegeden, a Szent-Györgyi Albert utcában, amikor egy gépkocsi meg akarta őket állítani. Elmenekültek, ám az autóval üldözőbe vették őket, és miután utolérték, a járművel utazó határrendészek a sakkozó állítása szerint bántalmazták.

A férfit a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján ápolják. Az MTI megkeresésére közölte, nem kíván nyilatkozni, és a kórház nem ad felvilágosítást az állapotáról.

Az esetről beszámoló The National című, Abu-Dzabiban szerkesztett lap szerint Szaúd Mohamed Al-Marzúki a tizennyolc éves Szálim Abdur-Rahmánt kísérte el Szegedre, ahol a fiatalember Lékó Péterrel készült az augusztusi athéni junior sakkvilágbajnokságra. A lap úgy tudja, Szaúd Mohamed al-Marzúkinak öt bordája tört el. Az újságnak elmondta, hogy a töréseken kívül a mellkasán és a hátán számos zúzódás keletkezett, és asztmás lévén a verés közben rövid időre a légzése is leállt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!