A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Harminc napra előzetesbe került Bándy Kata gyilkosa

Vágólapra másolva!
Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Bándy Kata megölésével gyanúsított P. Lászlót a pécsi bíróság.
Vágólapra másolva!

A Pécsi Városi Bíróság 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a Bándy Kata megölésével gyanúsított P. Lászlót - közölte a Baranya megye híreivel foglalkozó Bama.hu portál. Az ügyvédje szerint P. László fenntartja vallomását, miszerint a bűncselekményt egyedül követte el.

A lap emlékeztet, hogy a rendőrség hivatalosan még nem vonta vissza a múlt szerdán felajánlott egymillió forintos nyomravezetői díjat - ami alapján azt a következtetést is le lehet vonni, hogy a gyilkosság kapcsán további személyt vagy személyeket keresnek. A Bama.hu szerint a sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben nyoma sem volt jobboldali szélsőségesek jelenlétének a bíróság környékén, bár nagyon sokan kísérték figyelemmel az eseményeket.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel számolt be arról, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett. A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen.

P. állítása szerint nem tudta, hogy végzett a nővel

P. László a kihallgatásán azt mondta, hogy a bűncselekmény napján két liter bort ivott, és valamilyen szintetikus kábítószert fogyasztott. Céltalanul kóborolt az utcán, amikor találkozott Bándy Katával - írja a Bama.hu. Védőügyvédje szerint a gyanúsított azt mondta: a nőt egy lakás ajtajában szólította le, majd követte az utcán. Egy Vadász utcai buszmegállónál még beszélt a nővel, majd erőszakkal hurcolta át a buszmegállótól ötven méterre lévő bokros részre, annak a helynek a közvetlen közelébe, ahol a holttestet megtalálták.

A gyanúsított azt mondta, fegyvere nem volt. A kirendelt ügyvéd szerint nem tudta megerőszakolni áldozatát, mert a nő ellenállt. A férfi ekkor - az ügyvéd által idézett vallomás szerint - fojtogatni kezdte. A dulakodás közben a nő egy árokba gurult, ezután P. László elhagyta a helyszínt.

A védő azt mondta, P. László nem volt tisztában azzal a ténnyel, hogy megfojtotta a nőt, és abban a tudatban hagyta el a helyszínt, hogy a sértett életben van. Másnap reggel a testén lévő karmolásokból és a nőtől elvett mobiltelefonból következtette ki, mi történhetett előző éjszaka.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!