Munkás éjszakájuk volt a tűzoltóknak a vihar miatt

Vágólapra másolva!
A fővárosra lecsapó vihar fákat döntött ki és vezetékeket rongált meg, ezért az önkéntes tűzoltóknak is be kellett segíteniük. Kora hajnalig 56 helyre riasztották a budapesti tűzoltókat, országszerte pedig több mint 200 helyszínre kellett kivonulni. A viharban senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Budapesten a péntek hajnali órákig 56 esetben kellett kivonulniuk a tűzoltóknak a vihar miatt - közölte Ferenczi Norbert, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője. A katasztrófavédőket döntően fakidőlésekhez riasztották, illetve leszakadt felsővezetékek adtak munkát nekik.

A XV. kerületben, a Naspolya utcában egy személyautóra dőlt egy fa, a IX. kerületben, a Határ úton pedig a villamos sínekre, megrongálva a felsővezetéket is - mondta a hivatalvezető. Ferenczi Norbert szerint az önkéntes tűzoltó egyesületek is segítették a munkájukat, emellett a fővárosi tűzoltóknak is segíteniük kellett a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak.

A hivatalvezető azt mondta: személyi sérülés nem történt egy esetben sem. Hozzátette: a nap folyamán több helyszínre vissza kell menniük a vihar által okozott károk miatt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint a viharos időjárás miatt országszerte összesen 203 esethez riasztották a tűzoltókat. Petróczi Tímea szóvivő szerint a fő problémát az egész országban az erős szél okozta, így a legtöbb munkát a kidőlt fák, megsérült vezetékek, illetve az épületkárok jelentették a tűzoltóknak más településeken is. Kiemelt esemény nem történt, sérültekről az OKF-nek sincs információja - tette hozzá.

Magyarországra a csütörtök éjjel érkező hidegfronttal csapott le hatalmas vihar, amely miatt az Országos Meteorológiai szolgálat egy ideig harmadfokú, piros riasztást adott ki. A vihar péntek reggelre azonban jórészt elvonult, és a riasztást is sárga, első fokú szintre mérsékelték. (A csütörtöki viharról bővebben itt olvashat).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!