A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

A szíriai elnök tanácsadóinak nézték az elrabolt magyarokat

Vágólapra másolva!
Hazatért Magyarországra a Szíriában augusztus közepén elrabolt és az elmúlt napokban kiszabadult három magyar állampolgár. Kiderült, hogy azért rabolták el őket, mert a szíriai elnök tanácsadóinak hitték őket a felkelők. A három magyar a Terrorelhárítási Központ hétfő délutáni sajtótájékoztatóján is megjelent, és azt mondták, hogy egy barátjuk hívta meg őket Damaszkuszba, de azt nem árultak el, pontosan mit csináltak Szíriában. Ezt a terrorelhárítás is vizsgálja.
Vágólapra másolva!

A szíriai elnök rezsimjéért harcoló külföldi tanácsadóknak nézték a három Szíriában elrabolt magyart - derült ki a Terrorelhárítási Központ (TEK) hétfő délutáni sajtótájékoztatóján.

A három elrabolt magyar hétfőn érkezett haza, Magyarországra közel kétheti fogva tartás után, és mindhárman személyesen is megjelentek a TEK és a Külügyminisztérium közös sajtótájékoztatóján. A magyarok, mindhárman volt rendőrök, azt mondták, hogy egy barátjuk hívta meg őket Damaszkuszba.

Ennél többet azonban nem árultak el: egyikük sem vállalta a nevét, és arról sem mondtak semmit, ki volt az a barát, aki meghívta őket, és pontosan miért utaztak Szíriába. Állításuk szerint kint tartózkodásuknak nem volt köze a korábbi rendőrségi múltjukhoz.

Forrás: TEK

Bodnár Zsolt, a TEK főigazgató-helyettese azt mondta, hogy a kormányzati szerveknek semmi közük nincs a magyarok szíriai utazásához, és vizsgálják, hogy a magyarok szíriai tevékenysége ütközik-e valamilyen jogszabályba.

Takács Szabolcs Ferenc, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára szerint a közel kéthetes fogva tartás során katonai fogolyként kezelték a három magyart, vagyis az ENSZ szabályainak megfelelő bánásmódban részesültek. A fogva tartás körülményeiről az egyik elrabolt magyar azt mondta, hogy "fizikálisan nem bántották őket", de lelkileg rossz állapotba kerültek. A negyven év körüli férfi, aki a három magyar közül egyedüliként szólalt meg a sajtótájékoztatón, az újságírói kérdések ellenére sem akart beszélni sem a cellájukról, sem arról, hogy milyen ételt kaptak.

Forrás: TEK
Hajdu János, a TEK főigazgatója köszöntötte az elrabolt magyarokat

A három férfit augusztus közepén rabolták el Damaszkusz külvárosában három másik emberrel együtt. Mindhárom magyar rendőrtiszt volt korábban, tizenkét éve vonultak nyugállományba, és Magyarországon kutyakiképzéssel foglalkoztak. Mindhárman 40 év körüliek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!