A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

A legszabályosabb cégnek tartja a BKK-t a Fidesz

Vágólapra másolva!
A Főpolgármesteri Hivatal elismerte, hogy Tarlós István a vezetői értekezleten tárgyalt a Budapesti Közlekedési Központot átvilágító jelentésről, amelyet az [origo] hozott nyilvánosságra kedden. Mint arról beszámoltunk, a fővárosi ellenőrök szabálytalanságokat és kockázatokat állapítottak meg a cég 2011-es működésének vizsgálata után. Németh Zoltán, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője azt mondta, Nem került a főváros pénzügyi bizottsága elé a BKK átvilágításáról szóló jelentés, de az [origo]-ban megjelent megállapítások alapján "a főváros egyik legszabályosabban működő társaságáról van szó".
Vágólapra másolva!

A Főpolgármesteri Hivatal belső ellenőrzési osztálya vizsgálta a Budapesti Közlekedési Központ működését - ismerte el a hivatal szerdai közleményében. Az [origo] kedden számolt be arról, hogy szabálytalan tankolásokról, indokolatlan tanácsokról, illetve kockázatos szerződésekről szól az a belső jelentés, amelyet a Fővárosi Önkormányzat ellenőrei készítettek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) átvilágításakor.

A jelentés nyár eleje óta megvan, de még nem terjesztették a fővárosi közgyűlés elé. A felsorolt szabálytalanságoknak viszont közük lehet ahhoz, hogy Tarlós István megpróbálta lefokozni a BKK-t vezető Vitézy Dávidot.

A Főpolgármesteri Hivatal szerdán közölte, hogy a dokumentum konkrét jogi intézkedéseket és személyi felelősségre vonást senkivel szemben nem javasolt. "Ennek ellenére Tarlós István főpolgármester vezetői értekezleten megtárgyaltatta és további információkat kért Vitézy Dávidtól, a BKK vezérigazgatójától" - írták a közleményben. Hozzátették, a főpolgármester vizsgálatot indít, hogy "a dokumentum hogyan került ki a sajtóba szelektív módon".

Németh Zoltán, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője azt mondta, hogy a dokumentumról a sajtóból értesült, és az általa vezetett pénzügyi bizottsághoz egyelőre nem jutott el az anyag. Jelezte, hogy hasonló észrevételeket, javaslatokat szinte valamennyi belső ellenőrzési jelentés tartalmaz. Ha valóban a megjelent állítások szerepelnek az anyagban, akkor az egyik legszabályosabban működő fővárosi cég a BKK - tette hozzá Németh Zoltán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!