Veszélyesnek tartja a night-clubokat Rogán Antal

Vágólapra másolva!
Mind a közbiztonságra, mind a városképre veszélyt jelentenek a szórakozást az erotikus szolgáltatással összekötő szórakozóhelyek Rogán Antal szerint, aki emiatt rendőrségi engedélyhez kötné a világörökségi területen működő vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartását.
Vágólapra másolva!

Rendőrségi engedélyhez kötné a világörökségi területen lévő, alkoholt áruló vendéglátóüzletek éjfél és reggel hat óra közötti nyitva tartását Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

A politikus rögzítené, hogy a rendőrségi engedélynek a közbiztonságra gyakorolt hatásra, valamint a személy- és vagyonbiztonsággal kapcsolatos kérdésekre kell vonatkoznia. A rendelkezés kiterjedne a működési engedéllyel rendelkező vendéglátóüzletekre is, amelyeknek 90 napjuk lenne arra, hogy beszerezzék az engedélyt.

"A világörökség területén üzemeltetett, a szórakoztatást az illegális erotikus szolgáltatással összekötő intézmények (bárok, night-clubok) veszélyt jelenthetnek mind a közbiztonságra, mind pedig a kialakult városképre" - indokolta Rogán, hogy szerinte miért lenne szükséges az intézkedés.

A Fidesz frakcióvezetője a környezet védelméről szóló jogszabályt is módosítaná, megváltoztatva a fővárosban a jogalkotási hatásköröket. Eszerint a jövőben a környezeti zajjal összefüggő szabályozások esetén a kerületi önkormányzat lenne jogosult.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről