A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Befőttesüvegben csempészte a kaviárt

Vágólapra másolva!
Egy osztrák idegenvezető öt kiló jelöletlen kaviárt akart Ausztriába csempészni, de Mohácsnál lebukott. A kaviár értéke két és fél millió forint.
Vágólapra másolva!

Romániából Ausztriába tartott az a hajó, amelyet Mohácsnál állítottak meg, és amelynek fedélzetén két és fél millió forintnyi jelöletlen kaviárt foglaltak le a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A pénzügyőrök a vámvizsgálat közben, a hajó elülső bárjának raktárában lévő hűtőszekrényben egy kék színű nejlonszatyorba csomagolva, tíz befőttesüvegben összesen több mint öt kiló, kaviárnak tűnő állati eredetű terméket találtak címke és egyéb jelölés nélkül. A hajó osztrák idegenvezetője azt mondta, hogy övé a kaviár.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársának szakvéleménye alapján az üveg tartalma nagy valószínűséggel eredeti tokhalkaviár, amelynek becsült eszmei értéke több mint két és fél millió forint.

A pénzügyőrök feljelentést tettek az osztrák állampolgár ellen természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, amely akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!