Dolgozó románok ellen tiltakozott a Jobbik


Egy résztvevő árpádsávos zászlóval vonul a Jobbik demonstrációján a miskolci Avasi lakótelepen 2012. október 17
Vágólapra másolva!
Mintegy százötven jobbikos demonstrált Mórahalmon, ahol vasárnap két román állampolgár egy harmadik közbenjárásával meggyilkolt egy férfit egy tanyán. A jobbikosok szerint nem tűrhető, hogy "román cigányokat" dolgoztassanak a gazdák, ezért a polgármester kérése ellenére egy tanyán demonstráltak, ahol románok dolgoznak bejelentve.
Vágólapra másolva!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mintegy százötven tagja és szimpatizánsa vonult fel kedden este Mórahalmon, miután kiderült, hogy három román állampolgár gyilkolt meg még vasárnap egy hatvanéves férfit egy helyi tanyán.

A demonstrációt Toroczkai László és Tóth Péter, a Jobbik két megyei önkormányzati képviselője vezette. A politikusok a belvárosban megtartott beszédükben hangsúlyozták, nem tűrhető tovább, hogy román cigányokat dolgoztassanak a magyar "gazdák". Ők ugyanis sokkal kevesebb pénzért vállalnak munkát, ráadásul bűnözők is érkeznek velük az országba - mondták.

Ennek megakadályozására mindent megtesznek majd - hangsúlyozták. Elsőként nyilvánosságra hozzák annak a gazdának a nevét, aki a gyilkosokat "tartotta", és minden olyan gazda nevét, aki "román bevándorló cigányokat tart". Nógrádi Zoltán, a település polgármestere a demonstrálókat távozásra kérte fel, ők ennek ellenére meglátogattak egy olyan gazdaságot is, ahol Maros megyei romák dolgoznak. Az ott élő egyik férfi elmondása szerint több hónapja bejelentett munkásként dolgoznak a telepen. A demonstráció a helyszínen békésen ért véget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!