Hummer-ügy: megszólalt a rendőröknek segítő civil

Vágólapra másolva!
A Délmagyarország beszámolója szerint egy neve elhallgatását kérő makói férfi segített lefegyverezni annak a német rendszámú Hummer terepjárónak osztrák sofőrjét, aki múlt hét csütörtökön halálra gázolt egy 34 éves rendőrt  Apátfalván.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk, az osztrák sofőr sérelmezte, hogy gyorshajtás miatt meg akarják bírságolni, és elhajtott. A civil rendőrautó utána eredt, és erősítést kért, ekkor jelent meg a két motoros rendőr. A rendőrök megpróbálták feltartóztatni a terepjárót, de az ráhúzta kocsiját a mellé érkező motorosra. A rendőr rutinjának volt köszönhető, hogy miatt nem borult fel a motorjával. A másik motoros rendőr ezután megelőzte a terepjárót, és egy kereszteződésnél letámasztotta a járművét, mert meg akarta állítani a Hummert. A konvoj meg is állt, de aztán álló helyzetből a sofőr gázt adott, és elütötte a rendőrt, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás közben meghalt.

A másik motoros rendőr és a civil rendőrautóban ülő társa ezután fel akarta tartóztatni a gázolót, aki azonban nem szállt ki járművéből. A kocsi kerekére már az üldözés közben is adtak le lövéseket, és ekkor is rálőttek a járműre. A sofőrt négy lövés eltalálta, súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett. A továbbra is ellenálló gázolót többperces dulakodást után gyűrte le a két rendőr és egy civil.

A Délmagyarország most részletesen közli a rendőröknek segítő civil beszámolóját. A lap szerint a férfi azért vállalta, hogy megszólal, mert sokféle szóbeszéd kering az esetről, és szerette volna tisztázni, valójában mi történt. Elmondása szerint kiütötte az osztrák férfi kezéből a lőfegyvert, majd a rendőrrel együtt rávetették magukat a sofőrre. "Dulakodás közben a terepjárótól mintegy 15 méterre, az árokban kötöttek ki. A rendőr közben fel tudta venni a földről a pisztolyát, de a Hummer-sofőr kezében még mindig ott volt a kés, amivel többször próbált szúrni. Ezért adott le a rendőr újabb lövéseket - először a férfi mellé lőtt, figyelmeztetésként, majd miután továbbra is agresszívan viselkedett, kettőt célzottan a lábára. Ettől egy pillanatra lerogyott, de rögtön elővett még egy kést, és hiába próbálták ketten is leszorítani, csak úgy sikerült ártalmatlanná tenni, hogy egy időközben odaérkező másik rendőr segített megbilincselni. Ekkor ürítették ki a zsebeit - további 7-8 kés volt nála" - írja a Délmagyar.hu.

A férfival szemben hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntette merül fel, amely az egyik legsúlyosabban büntetendő bűncselekmény, 10-től 20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható érte. Emellett a közúti közlekedés veszélyeztetése is felmerül vele szemben. Mint kiderült, az osztrák sofőr már máskor is támadt rendőrre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről