Luxusautóra váltottak az eladósodott miskolci vagyonkezelőnél

Vágólapra másolva!
Takarékossággal indokolják a drága autócserét a Miskolc Holding Zrt.-nél. A miskolci polgármester és az önkormányzati vagyonkezelő cég vezetője is sokmilliós új Skoda Superbet használ.
Vágólapra másolva!

Miniszteri autót kapott néhány hete az önkormányzati tulajdonú Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója - írja a Blikk. Pálffy Kinga egy fekete 6-7 millió forintos alapárú Skoda Superbet használhat, miután a régebbi Volkswagen Passatját lecserélték erre az állami vezetők körében is közkedvelt autóra. A Blikk információi szerint az autót a Miskolc Holding tulajdonában lévő Miskolci Városi Közlekedési Zrt. (MVK Zrt.) vette, és adta a holding vezérének.

Mivel a beszerző MVK Zrt. csak áttételesen tartozik az önkormányzathoz, a lap szerint az autóbeszerzés így kevésbé feltűnő, annak részleteit és költségeit nem ismerhetik meg a városi képviselők. A Miskolc Holding a Blikk megkeresésére annyit árult el, hogy bérlik a Skodát, ám azt, hogy mennyit fizetnek érte havonta, nem mondták meg arra hivatkozva, hogy ez üzleti érdekeket sértene. Az önkormányzati cég egyik munkatársa azzal magyarázta a Blikknek a csere szükségességét, hogy az előző autó hatéves volt, 230 ezer kilométer volt benne, és jelentősek voltak a fenntartási és szervizelési költségei

Miskolc fideszes polgármestere, Kriza Ákos is Skoda Superbre váltott, amelyet tavaly novemberben szereztek be. Amikor egy képviselő-testületi ülésen kérdőre vonták emiatt, ő azzal magyarázta az új autó szükségességét, hogy a régi Volkswagen "szét lett hajtva, tönkrement", helyette egy sokkal olcsóbbat vettek.

Az autókereskedés 2,2 millió forintért számította be a régi, még az előző vezetés által vásárolt Passatot az új Skoda árába, amely így 6,8 millióba került - tájékoztatta a Blikket a polgármesteri hivatal. Az önkormányzat szerint a régi autó sokat fogyasztott, többször meghibásodott, így takarékos megoldás volt az autócsere.

A súlyosan eladósodott Miskolc Holding vezetői tavaly év végén nyolcmillió forint jutalmat szavaztak meg maguknak - emlékeztet a Blikk. Májusban pedig 34 millió forintot ítélt meg az igazgatóság a cégvezetésnek prémiumként, de a vagyonkezelő cég most arról tájékoztatta a lapot, hogy kifizetés nem történt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről