Ismét alulmaradtak a platformisták az LMP-ben

Vágólapra másolva!
Nagyobb arányban maradtak alul a Jávor Benedek által fémjelzett platformisták az LMP stratégiájáról szóló kongresszusi szavazáson, mint novemberben. A platformisták vasárnap döntenek a jövőjükről.
Vágólapra másolva!

Hosszas vita után leszavazták az LMP kongresszusán a Jávor Benedek által fémjelzett Párbeszéd Magyarországért Platform javaslatát, amely az Együtt 2014-gyel való együttműködésről szólt - jelentette be a döntés után Csiba Katalin és Heltai László, az LMP szóvivői.

A platform három ponton módosított volna a novemberben elfogadott stratégián. A 800 fős pártból mindössze 145-en szavaztak, a platform elképzeléseit 61-en támogatták, így nagyobb különbséggel szemben maradtak alul a novemberi szavazáshoz képest.

A vita hangulata nyugodt volt, amelyen a politikai környezetváltozást is elemezték a szóvivők szerint. Arról is beszéltek, hogy 2013-nak a 2014-es kampányról kell szólnia, nem a belső vitákról. Közben a platformisták is bejelentették, hogy vasárnap lesz gyűlésük, ahol kialakítják a platform állásfoglalását a döntésről. Korábban az [origo]-nak a platform több tagja is azt mondta, hogy kilépnek a pártból, ha alulmaradnak a szavazáson, de a frakcióból nem lépnek ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!