Luxus Mercedesre váltott Papcsák Ferenc

Vágólapra másolva!
Húszmilliós Mercedesre cserélte az autóját Papcsák Ferenc - írja a Blikk. A zuglói polgármester, a Fidesz parlamenti képviselője két évvel ezelőtt még egy 14 millió forintos listaárú Chrysler 300C-vel járt, most egy Mercedes-Benz CLS 350 CDI-vel fényképezték le. Az autó nem szerepel a képviselő vagyonbevallásában, a lap szerint Papcsák az ügyvédi irodáján keresztül vette a kocsit.
Vágólapra másolva!

A fideszes Papcsák Ferenc által is használt vadonatúj Mercedes CLS 350 CDI listaára 20 millió forint, de az olyan extrákkal, mint a távirányítású autófűtés, légrugózás vagy a visszapillantóba épített garázskapunyitó, akár 30 millió fölé is mehet a vételár - írja a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy Papcsák tavaly júliusban vásárolta az autót az ügyvédi irodáján keresztül. A korábbi Chrysler 300C autójáról is azt állította korábban, hogy a Papcsák Ügyvédi Iroda tulajdonában van. Ennek ellenére azt 2011-ben feltüntette a vagyonbevallásában, a mostani Mercedes viszont sehol nem szerepel az idei bevallásban.

A Blikk a zuglói önkormányzat sajtóreferensétől, Tomay Judittól megtudta, hogy "Papcsák Ferenc a korábbi polgármesterektől eltérően nem tartott és nem is tart igényt gépkocsira és sofőrre az önkormányzattól, valamint benzinkártyát sem vesz igénybe. Ezzel évi 20-25 millió forintot spórol meg, amit a kerület fejlesztésére fordít."

Mint arról korábban beszámoltunk, Papcsák Ferencnek, Zugló fideszes polgármesterének jól sikerült a tavalyi év. A vagyonbevallása szerint 2012-ben 65 millió forint osztalékot vett fel a Papcsák Ügyvédi Irodától. A polgármestertől akkor megkérdeztük, hogy havi hány munkaórája jut az ügyvédi irodájára, milyen típusú és értékű megbízásokat vállal, mekkora az iroda összbevétele, és ebből mekkora az állami megrendelés, de nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről