A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Védik a börtönben Szita Bence gyilkosait

Vágólapra másolva!
Nem maradhat egy börtönben sokáig Szita Bence feltételezett három gyilkosa. A lap szerint a fiú nevelőanyja van a legnagyobb veszélyben, mert a női elítéltek híresen kegyetlenek a gyerekgyilkosokkal.
Vágólapra másolva!

Ide-oda szállítják a börtönök között Szita Bence gyilkosait - írja a pénteki Blikk. A kegyetlenség kitervelőjét, P. Erikát a napokban Szombathelyről Pécsre vitték, B. József szintén egy másik fegyházba került. Egyedül K. József maradt Kaposváron.

A Blikk úgy tudja, a kegyetlen tett fő gyanúsítottja, Bence nevelőapjának élettársa a letartóztatása óta több börtönt is megjárt. Hetekig őrizték a rendőrségi fogdán, majd a szombathelyi fegyintézetbe szállították, de ott sem maradt sokáig. A Blikk szerint az asszonyt és társait is egy-, legfeljebb kétfős cellákban tartják fogva. Az igazságügyi kriminálpszichológus szerint azért, mert a büntetés-végrehajtás így tudja legjobban megvédeni őket.

- A börtönökben nagyon hamar híre megy, hogy új lakó érkezett. P. Erika van a legnehezebb helyzetben, hiszen a női elítéltek a legkegyetlenebbek a gyerekgyilkosokkal. Sehol nincs biztonságban. A rabok hamar kiderítik, hogy ki ő, és hogy milyen bűncselekményben vett részt, vélhetően ezért kell mindig újabb és újabb helyre szállítani - mondta Facsarné dr. Werner Mária, hozzátéve: azért vannak a gyanúsítottak több száz kilométerre egymástól, hogy semmiképp se beszélhessenek össze.

Ugyanis mindhárom gyanúsított mást mond a gyilkosságról. A Blikk szerint hamarosan újabb szembesítésre kerül sor, ugyanis a nyomozók új információkhoz jutottak. Szita Bencét tavaly november 29-én P. Erika Kaposvárra csalta, hogy kivégezze. Holttestét egy erdős részen megásott sírban találták meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!