A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A Fidesz aláírást gyűjt a rezsicsökkentésért

Vágólapra másolva!
Másfél-kétmillió, a rezsicsökkentést támogató aláírást gyűjtene össze a Fidesz, az akció a hétvégén kezdődik.
Vágólapra másolva!

A hétvégén megkezdi aláírásgyűjtő akcióját a Fidesz a rezsicsökkentés megvédése érdekében - közölte a párt ügyvezető alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján. Kósa Lajos elmondta: az aláírásgyűjtő ívek nyilvántartásba vételi kérelmét még csütörtökön eljuttatják Péterfalvi Attilának, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének. Megjegyezte, az aláírók biztosak lehetnek abban, hogy a Fidesz a törvényeknek megfelelően kezeli majd az adatokat. Arra a kérdésre, hogy mennyi aláírást terveznek összegyűjteni, azt válaszolta, minél többet, de másfél-kétmilliót már nagy sikernek tartana.

Az aláírásgyűjtő íveken - amelyekkel a Fidesz tagjai és szimpatizánsai járják majd az országot - az olvasható: "Követeljük, hogy a magyar parlament minden külföldi és belföldi nyomás ellenére tartson ki a rezsicsökkentés mellett!" A Fidesz eltökélt, és végrehajtja a rezsicsökkentést - jelentette ki Kósa Lajos.

A kormánypárt alelnöke a tájékoztatón részsikernek nevezte, hogy a Tigáz elállt a Magyar Energia Hivatal ellen a rezsicsökkentés ügyében indított pertől. "Van olyan szolgáltató, amelyik belátta, hogy az a küzdelem, amit folytat a bíróságon, csak pirruszi győzelem lehet" - fogalmazott a politikus, szavai indoklásaként pedig emlékeztetett: a parlament csütörtöki döntésével átalakította és rendeletalkotási joggal ruházta fel az energiahivatalt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!