Nem létezik az ellenzék a Class FM-en

Vágólapra másolva!
A médiahatóság felmérése szerint a rádió januári hírműsoraiban csak a Fidesz és a KDNP képviselői szólaltak meg, az ellenzékből senki.
Vágólapra másolva!

Kilencvenöt százalékban a kormány és a két kormánypárt, a Fidesz és a KDNP szerepelt a Class FM kereskedelmi rádió januári hírműsoraiban - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden közzétett gyorsjelentéséből. A jobboldali médiabirodalomhoz, az Infocenterhez tartozó Class FM januári hírműsoraiban pedig kizárólag a kormány, a Fidesz és a KDNP politikusai szólaltak meg, az ellenzékből senki - ismerteti a jelentést a Népszabadság.

A januári elemzés szerint a rádiók és a televíziók hírműsorainak többségében a kormány, a Fidesz és a KDNP politikusainak szereplése 60-75 százalék körül mozog, a fennmaradó 25-40 százalékban pedig az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Demokratikus Koalíció képviselőit szólaltatják meg. Hasonló az arány a kormány és a parlamenti pártok tagjainak beszédidő-megoszlásában is a különböző hírműsorokban.

A vizsgált hírműsorok közül egyedül a Class FM adatai térnek el látványosan a többitől. A médihatóság gyorsjelentése szerint a Class FM hírműsoraiban a kormány 21, a Fidesz 72, a KDNP 2 százalékos arányban szerepelt, a fennmaradó időn pedig a Jobbik és a Demokratikus Koalíció osztozott. Az MSZP és az LMP pedig nem szerepelt.

A Class FM a Nyerges Zsolt érdekeltségi körébe tartozó Infocenter médiabirodalom része. A cég korábban Fellegi Tamás tulajdona volt, aki a céget 2010-ben adta el, amikor miniszter lett a második Orbán-kormányban. Az Infocenter-csoporthoz tartozik a Heti Válasz és a Lánchíd Rádió is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről