A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bocsánatot kért a lebénult kisfiút kitiltó wellness-központ

Vágólapra másolva!
Kommunikációs hibát követtek el - ismerte be az Oxygen Wellnes, amelyet azért ért kritika, mert kitiltott játszóházából egy mozgássérült kisfiút. A cég szerdán közölte, a hibát elismerték, de a gyereket nem engedik vissza.
Vágólapra másolva!

Bocsánatot kért az a fővárosi wellness-központ, amelyiket ezért értek kritikák, mert kitiltott egy csecsemőkori agydaganat miatt félig lebénult kisfiút a játszóházuk. Az ügyről a 444.hu írt, az érintett kisfiú apjának beszámolója alapján.

Az apa szerint többször is jártak már a Naphegy téri Oxygen wellness-központ játszóházában, és bár fia valóban speciális törődést igényel - nem tud önállóan járni, egyik fülére nem hall, figyelemzavaros és hiperaktív - személyesen nem kapott ezzel kapcsolatban semmilyen kifogást. Egyszer azonban közölték vele, hogy csak feleannyi időt lehet ott a gyerek, majd az egyik napról a másikra bekerült az intézmény házirendjébe, hogy speciális igényű és speciális ellátást igénylő gyereket nem áll módjukban befogadni.

A cikk megjelenése után a közösségi oldalakon sok kritika érte a wellness-központot, amely szerda délután közleményt adott ki az ügyről. Ebben azt írták, a gyerek mozgáskorlátozottsága miatt állandó figyelmet és segítséget igényelt, ám mivel csak egy óvónő van az összes, alkalmanként 12-15 gyerekre, a többiekre nem jutott elég figyelem. Ráadásul a gyerek emelgetése is fizikai megterhelést is jelentett az óvónőnek. A wellnessközpont szerint erre szóban figyelmeztették is az édesapát, majd úgy döntöttek a házirendben teszik egyértelművé a dolgot.

A társaság elismerte, hogy már az elején kellett volna írásban figyelmeztetniük az édesapát, és "a kommunikációs hibáért" elnézést kértek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!