A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Maroknyi devizahiteles zavarta a Nagykörút forgalmát

A devizahitelesek kártalanításáért tüntet több csoport a Nagykörúton. A szervezők között van a Koppány Csoport, valamint a Nem adom a házamat mozgalom
Vágólapra másolva!
Hat órán keresztül járta a Nagykörút bankjait egy, a devizahitelek ellen tüntető csoport.
Vágólapra másolva!

A devizahitelesek kártalanításáért tüntetett egy kisebb csoport a budapesti Nagykörúton. A mintegy húsz-harminc tüntető reggel hétkor kezdte a tiltakozást és kora délután fejezte be a Blaha Lujza téren. A szervezők között van a Koppány Csoport, valamint a Nem adom a házamat mozgalom. A tüntetők a Boráros térről indultak, a külső (páros) oldalon a Jászai Mari térig vonultak, majd onnan a másik oldalon a Blaháig.

A külső sávban 10-15 rendőrautó kísérte a tüntetőket, és a járdán is közel annyi rendőr volt, mint tüntető, több járókelő is rosszallóan megjegyezte, hogy milyen sok rendőrt lefoglalnak vagy hogy inkább dolgozniuk kéne. A tüntetők minden banknál megálltak, a kirakatokat teleragasztottak különböző lapokkal, amelyeken például az szerepelt, hogy gyilkosok vagy uzsorások.

Az egyik tiltakozó a tudósítónknak meg is jegyezte, hogy a járókelők sem nagyon kíváncsiak a szórólapjaikra. A tüntetők valamennyi bank ajtajában elénekelték a Börtön ablakába kezdetű dalt. Ezzel figyelmeztették a pénzintézetek alkalmazottait, hogy nem csak a bankok vezetői, hanem bűnrészesként ők maguk is börtönbe fognak kerülni.

A tüntetők harmincan lehettek és legalább ennyi rendőr felügyelt rájuk Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!