A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Autós demonstrációt tartanak a devizahitelesek Budapesten

Vágólapra másolva!
Autós demonstrációt tartottak a devizathitelesek vasárnap. Bejárták a fél várost, ezért több csomóponton is rövid időre megállítjottákd a forgalmat. Villamosoknak, buszoknak és troliknak is várakozniuk kellett.
Vágólapra másolva!

A devizahitelesek tarthatatlan helyzetére akarja felhívni a figyelmet az az autós demonstráció, amelynek résztvevői a Városligetből a Keleti pályaudvar felé indultak vasárnap délelőtt; a mintegy 35 autóból álló konvojt hat motoros rendőr és hat rendőrautó biztosította.

A demonstráció szervezője, Balogh Béla, a Koppány Csoport elnöke a menet indulása előtt azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök szerint a civileknek kell összefogniuk a probléma megoldására, csak ők tudnak nyomást gyakorolni. Balogh remélte, hogy a vasárnap megjelentek elegen lesznek a nyomásgyakorláshoz.

Balogh Béla szerint akár autóra, akár lakásra, akár szabad felhasználással vett fel valaki devizahitelt, mindenkit becsaptak. Az „Együtt a jövőnkért devizamenet” tagjai ezért minden hiteles mellett ki akarnak állni.

A demonstráció résztvevői követelték a hitelfizetéssel elmaradt emberek kilakoltatásának azonnali felfüggesztését, illetve hangoztatták, hogy „ki kell vívjuk az anyagi függetlenségünket”. Az autós tüntetők az ország több városából érkeztek, volt köztük budapesti, pápai és debreceni is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!