Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Lemondott a környezetvédelmi hatóság főigazgatója

Vágólapra másolva!
Egy ellenzéki politikus azzal vádolta, hogy hazudott a diplomájáról.
Vágólapra másolva!

Felmentését kérte szerdán az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatója Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől, a miniszter a kérést elfogadta. Ezt a távozó főigazgató, Tolnai Jánosné közölte az MTI-vel szerdán.

"A személyemet ért folyamatos támadások és vádak alól tisztázni fogom magam. Nem hozhatom sem a minisztert, sem a Vidékfejlesztési Minisztériumot és sem az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget olyan helyzetbe, hogy a vádaskodásokkal kelljen foglalkoznia, a hatékony szakmai munka helyett" – fogalmaz közleményben Tolnai Jánosné. A főfelügyelőség vezetését 2013. december 12-étől a főigazgató-helyettes, Szentmiklóssy Zoltán látja el.

December 6-án Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke a főiskola jogutódjától kapott tájékoztatásra hivatkozva azt írta blogján, hogy az OKTVF főigazgatója, állításával ellentétben, nem szerzett diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán. A politikus a blogra feltette az egyetemtől kapott hivatalos választ is.

Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség aznap alaptalan vádaskodásnak nevezte Jávor Benedek szavait. A főfelügyelőség MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: elképedve áll "az Együtt-PM társelnökének (...) alaptalan és valótlan tartalmú vádaskodása előtt". "Bizonyos személyek, politikai karrierjük esetleges sikeréért, bárkit, bármikor képesek lejáratni, alaptalanul bűncselekményekkel megvádolni, rágalmazni és bemocskolni" – tették hozzá.

Cikkünk címében korábban az szerepelt, hogy a vízügy főigazgatója távozott. El félreérthető, mivel létezik különálló Országos Vízügyi Főigazgatóság, amelynek főigazgatója, Molnár Béla nem mondott le. A hibáért olvasónk és az érintettek elnézését kérjük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről