Azt hittem, háború van itt is

Vágólapra másolva!
A robbanásba beleremegő házról, bűzről, egész reggel sivító szirénákról számolnak be a Lehel utcai bankfiókrobbantás szem- és fültanúi.
Vágólapra másolva!

"Beleremegett a házunk a robbanásba, aztán az összes autó riasztója beindult", mondta munkatársunknak az egyik közeli ház lakója. Közlése szerint nem volt túl nyugodt hajnaluk, a robbanás után ugyanis legalább másfél órán át a rendőrök szirénáitól visszhangzott a környék.

A robbanás fölött lakó a detonáció után három-négy percig nem hallott semmit, az ablakai, erkélye teljesen tönkrement, jelentette tudósítónk.

A Facebookon a Lehel utcában lakó Zsófi azt írta, hosszú pillanatokig azt hitte, hogy támadnak. "Háború tört ki itt is, csak nem tudtam elképzelni, hogy ki az ellenség. A robbanás után nagyon büdös volt" - írta, de a robbantásra egyik, a XVI. kerületi Árpád utcában lakó kollégánk is felébredt. "Olyan hangja volt, mintha a két házra levő építkezésen valami nagy követ beledobtak volna egy üres konténerbe" - mondta. Egy közeli lakónak is a háború jutott először eszébe, ő azt mondta munkatársunknak, hogy hirtelen azt hitte, a harmadik világháború kezdődött el egy óriási bombával.

Szintén a Facebookon kommentálta Kovács Manci az Origo hírét úgy, hogy több száz méterre lakik a robbanás helyszínétől, de "ijesztő volt a hatalmas robbanás itt a Rákosrendező közelében is".

A bank felett lévő házban lakó gergő azt írta, hogy 4.18-kor morajlásszerű robbanásra ébredt, és a házban rögtön megszólalt a riasztó. Kiment az erkélyre, mert azt hitte, hogy a városban hatalmas robbanás volt, és hallotta azt is, hogy az utcán bekapcsolt az autók szirénája. „Ekkor döntöttem úgy, hogy felöltözöm, és kimegyek hogy nincs-e nagyobb baj. A szomszéddal találkoztam, aki elmondta, hogy a CIB Bank robbant fel. Lementem megnéztem ekkor még nagyon kevesen voltak, pár rendőr, de visszamentem mert újabb robbanástól tartottam. Kb. ez után 10 percre a rendőrség mindenkit kiterelt, és kint fél órát várakoztunk. Jól indult a hétfő, és utána már nem aludtam” – idézte fel a hajnali eseményeket Gergő.

Ha van információja a robbantásról, látta, hallotta, mi történt, írja meg a hirek@origo.hu-ra. Köszönjük!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!