Jól jön a 170 millió. De nem az a legfontosabb

Vágólapra másolva!
Az Új Dimenzió főképp a fiatalokkal akar foglalkozni, de konkrét elképzelésük még nincs. 
Vágólapra másolva!

Az Új Dimenzió Párt (ÚDP) elsődleges célcsoportja fiatalokból áll, tagjait nemcsak az köti össze, hogy hirtelen alapítottak egy pártot, hanem a régi sportmúlt is – mondta Nagy Gábor, az ÚDP szóvivője a Kossuth Rádióban.

Elmondta, hogy a tavaly alakult párt programja ugyan még "kidolgozás alatt van", de "vannak vízióik". Kampánytámogatásra 170 millió forintot kaptak, ám a szóvivő szerint "nem ez a legfontosabb kérdés". A párt nemcsak a huszonéveseket, de a harmincasokat is szeretné megszólítani, elsősorban a külföldi munkavállalásban gondolkodókat és a hazatérőket – magyarázta a szóvivő.

Arra a kérdésre, hogy hogyan tudták összegyűjteni az országos listához szükséges ajánlásokat, miközben számos ismertebb szervezetnek ez nem sikerült, Nagy Gábor elmondta: a hagyományos módszerrel, "kapuról kapura, ajtóról ajtóra" járva, választókerületenként 10-20, akár 30 aktivista kereste fel a választópolgárokat, és megyénként egy-egy koordinátor fogta össze a munkát.

Az ÚDP szóvivője elmondta, hogy pártja és az Új Magyarország Párt (ÚMP) alapítói egy baráti társaságot alkottak, és először egy párt jött létre, ám aztán kiderült, hogy az elképzeléseik eltérnek. Arra a felvetésre, hogy Zuschlag János volt szocialista politikus – aki börtönbüntetése után nemrég szabadult – jól ismeri az ÚMP-t vezető Táncsics Pétert, aki régi barátja az ÚDP élén álló Kovács Szabolcsnak, Nagy Gábor arról biztosította a hallgatókat: ő személyesen semmilyen szinten nem ismeri Zuschlagot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről