A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMészáros Krisztofer
11:00TornaBodzás gyakorlat
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:30AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Csak mese a DK szerint Balázsovits főpolgármester-jelöltsége

Balázsovits Lajos, színész, rendező, dk, főpolgármester, budapest
Budapest, 2013. május 13. Balázsovits Lajos színművész az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Újabb főpolgármester-jelölti név szivárgott ki, ám a DK alelnöke, Vadai Ágnes nem is kommentálta, hogy Balázsovits Lajos lenne pártjának favoritja.
Vágólapra másolva!

Eddig polgármesternek ajánlották

A Gyurcsány a konyhában című szakácskönyvben is szereplő népszerű színészt, Balázsovits Lajost egy, az önkormányzati együttműködésről szóló egyeztetésekre rálátó forrásunk szerint eddig csak VI. kerületi polgármester-jelöltnek ajánlotta a DK, de egyelőre ebben sem jutottak döntésre a felek.

Gyurcsány Ferenc és Vadai Ágnes egyelőre hallgat a DK saját jelöltjéről Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Vadai Ágnes a Balázsovits főpolgármester-jelöltségéről szóló érterülésről azt mondta az Origónak: a sajtó Benedek Elek meséit nem szabad komolyan venni, a DK nem is kíván részt venni a castingban. Ezért egyetlen nevet sem kommentálnak, de ha meglesz a jelöltjük, beszámolnak róla - tette hozzá.

Jövő héten dönteni kell

Nemcsak a DK-t, hanem a vele az őszi önkormányzati választáson együttműködésre készülő MSZP-t és Együtt-PM-et is sürgeti az idő. Ellenzéki forrásaink egyetértenek abban, hogy a döntés nem halogatható sokáig, így a jövő hét közepén folytatódó egyeztetésen lezárnák a főpolgármester-jelölt kérdését.

Vagyis a pártoknak néhány napjuk van arra, hogy átgondolják, kit ajánljanak a tárgyalódelegációnak főpolgármester-jelöltként. Forrásaink szerint arra már nincs idő, hogy a pártok több aspiránst is megnevezzenek, így azt várják egymástól, hogy a Fidesz támogatásával újrainduló Tarlós Istvánnal szemben legesélyesebb egyetlen jelöltjüket nevezzék meg.

Egyelőre a Fidesz jelöltje, Tarlós István sem látja közös, ellenzéki kihívóját Fotó: Mudra László - Origo

Ezután felmérnék, hogy a beterjesztett végleges jelöltek közül ki indulna a legjobb eséllyel, és - tetszik vagy sem - a szavazatmaximálás érdekében az ellenzéki összefogás pártjainak egyöntetűen támogatni kell ezt a legesélyesebb személyt, mint közös főpolgármester-jelöltet.

Nevekből nem volt hiány

Főpolgármester-jelöltje eddig hivatalosan csak a Fidesz-KDNP-nek van: a kormánypártok Tarlós István újraindulását támogatják. Az összefogásra készülő ellenzéki pártok közül az MSZP is megnevezte már saját jelöltjét, Horváth Csabát.

Az Együtt-PM-nél felmerült Karácsony Gergely neve, aki - mint fogalmazott - "nem ugrana el" a közös jelöltség elől. A DK emleget egy titkos favoritot, de nevet nem árultak el; azt, hogy jelöltjük Balázsovits Lajos lehet, az Index vetette fel.

Magyar György ügyvéd feltételekkel elindulna a főpolgármester-választáson Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Speciális helyzet Magyar György ügyvédé, aki külsős, civil jelöltként jelentkezett a castingra, de feltételei vannak. Magyar az Origónak arról beszélt, hogy szívesen harcba száll Budapestért, de csak akkor, ha független jelöltként indulhat, aki ellen egyik demokratikus ellenzéki párt sem indít saját jelöltet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!