A BKK szerint biztonságos a buszközlekedés a Lánchíd utcában

Vágólapra másolva!
A Lánchíd utcában 30 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben, így biztonságos lesz a közlekedés – állítja a Budapesti Közlekedési Központ. Felmerült ugyanis, hogy az újonnan felújított utcában nem fognak elférni a buszok.
Vágólapra másolva!

A Lánchíd utca a Budavári Önkormányzat beruházásában épült át a megújult Várkertbazárhoz méltó esztétikai és műszaki kialakításban. A térburkolatos útfelület 30 km/órás korlátozott sebességű útszakasz lesz – írta közleményében a BKK.

A Lánchíd utcát a Várkertbazárral együtt újították fel Forrás: Polyák Attila - Origo

Az úttal megegyező teherbírású vízelvezető mélyedés kis mélysége az esetleg szembetalálkozó szélesebb járművek kitérését szerintük nem akadályozza, az engedélyezett 30 km/órás sebesség betartása forgalombiztonsági kockázatot nem jelent.

Az útfelújítás minden építési engedéllyel rendelkezik, a terveket szaktervezők készítették.

Megrongálódott már a térkő is Forrás: Polyák Attila - Origo

Máshol sem nagyobb a hely

A BKK emlékeztet, hogy hasonló szélességű sávokon zajlik buszforgalom a város több pontján, például a Kossuth Lajos utcában, illetve a Szilágyi Erzsébet fasorban.

Ezeken a helyeken a Lánchíd utcainál kedvezőtlenebb kialakításban nagyságrendileg nagyobb buszforgalom bonyolódik érdemi számú baleset nélkül – hangsúlyozza a BKK az Index Nem férnek el a buszok az új Lánchíd utcában című cikkével kapcsolatban.

A portál egy olvasó felvetése alapján lemérte, hogy az utca egy százméteres szakaszán 540 centi széles, miközben egy busz visszapillantó tükrök nélkül 2,55 centi. Vagyis egyszerre nem fér el két busz a Lánchíd utcában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről