Milliókat keresnek, de sokat hiányoznak az ülésekről a magyar EP-képviselők

Európa Parlament
Vágólapra másolva!
A parlamenti ülések alig felén vett részt Deutch Tamás, Morvai Krisztina, és Ujhelyi Istán EP-képviselő, miközben több millió forintos fizetést kapnak. 
Vágólapra másolva!

A Transparency International adatai szerint Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője a szavazások, csupán 52,4 százalékán vett részt, miközben az EU egyszéges szabályzata szerint minimum bruttó 8020 euró fizetést kap havonta. Ez a mai árfolyamon számolva valamivel több, mint 2,5 millió forint.

Morvai Krisztina Forrás: MTI/Európai Parlament/Christian Creutz

A 2009 júliusa óta hatályban lévő egységes képviselői szabályzat alapján minden EP-képviselő azonos fizetést kap.

Tehát legalább ugyanennyit keres Ujhelyi István, az MSZP delegáltja is, aki a parlamenti szavazások 57,32 százalékán vett részt idén.

Ujhelyi István Forrás: Facebook/Ujhelyi István

A Transparency International adatbázisa szerint hasonlóan sokat hiányzik Deutsch Tamás, aki a FIDESZ-t képviseli az Európa Parlamentben. A politikus Ujhelyi Istvánhoz hasonlóan az ülések 57 százalékán jelent meg.

Deutsch Tamás Fotó: Mudra László - Origo

A Transparency International összesítése szerint július óta mindössze 11 ülésnapot tartottak, ezeket csupán 8 magyar képviselő - a FIDESZ-es Gáll-Pelz Ildikó, Bocskor Andrea, Deli Andor, Kósa Ádám, Schöpflin György, Szájer József, az MSZP-s Szanyi Tibor, és a DK-s Niedermüller Péter - ülte végig.



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!