Havi nyolcezerért ütött a szarvasi önbíráskodó

Vágólapra másolva!
Önbíráskodás miatt került előzetesbe egy szarvasi férfi, aki négy hónapon át zaklatott egy másik férfit, aki állítása szerint tartozik neki. Többször megütötte, és kirabolta a házát is.
Vágólapra másolva!

A 21 éves férfi májustól hetente kereste a másik, szintén szarvasi férfit, aki szerinte pénzzel tartozik neki. Ilyenkor agresszívan viselkedett, kiabált, és fenyegette a férfit, aki megijedt, és havonta legalább nyolcezer forintot adott neki.

Elfogyott a pénz

Egyik alkalommal azonban nem tudott pénzt adni, és ekkor a támadó tarkón ütötte. Októberben már a munkahelyén is kereste a férfit, akinél akkor sem volt pénz. Ekkor kapott egy pofont, amitől annyira megijedt, hogy kétezer forintot adott a zaklatójának.

Jött a betörés

A követelőző nagyjából tíz napja betört adósa üresen álló házába, ahonnan egyebek mellett bútorokat, háztartási eszközöket lopott, nagyjából százezer forint értékben.

Előzetesbe megy

Végül a rendőrök elfogták. A Békés Megyei Főügyészség közleménye szerint azért kellett előzetes letartóztatásba helyezni, mert elszökhetne, befolyásolhatná és megfélemlíthetné a tanúkat, és eltűntethetné bizonyítékokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!