Kövér László sikerágazatnak nevezte a felsőoktatást

Vágólapra másolva!
A nemzetgazdaság egyik legsikeresebb és legversenyképesebb ágazatának nevezte a felsőoktatást a házelnök pénteken, az Óbudai Egyetem Napján. Kövér László hozzátette: minden lehetőség adott, hogy létrehozzák Közép-Európa legjobb felsőoktatási rendszerét.
Vágólapra másolva!

Kövér László kiemelte: a jövőben csak akkor lehetünk sikeresek, ha a magyarok a Kárpát-medencében és szerte a világon képesek lesznek összpontosítani erejüket, és ez különösen igaz a tudomány és a kutatás területén.

Ötéves az Óbudai Egyetem

E nemzeti felelősségvállalás jegyében az Óbudai Egyetem fontos szerepet tölt be a külhoni magyar fiatalok képzésében - vélekedett. Hozzátette: az egyetem olyan fejlesztő és szolgáltató központot hozott létre, amely segíti a Kárpát-medencében magyar tannyelvű képzéseket nyújtó valamennyi felsőoktatási intézményt, és közülük a külhoni magyar intézmények közös nyilatkozat elfogadásával fejezték ki csatlakozási szándékukat e kezdeményezéshez.

A főváros együttműködésre törekszik

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: a városvezetés a kooperációra törekszik a budapesti egyetemekkel is, ezért együttműködési megállapodást kötött több intézménnyel. Hozzátette: jelenleg előkészítés alatt áll a megállapodás az Óbudai Egyetemmel, amely nagy hangsúlyt helyez a gyakorlati oktatásra.

Fodor János rektor azt mondta: az egyetem fennállásának eddigi öt éve alatt jelentős eredményeket értek el, az intézmény a kereslethez rugalmasan alkalmazkodó minőségi oktatást kínál, és sikerül évről évre növelnie hallgatói létszámát. Az Országgyűlés 2009. november 23-án fogadta el azt a felsőoktatási törvényjavaslatot, amelynek alapján 2010. január 1-jén megkezdte működését az Óbudai Egyetem.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről