Bizonytalan, mikor indulhat el Budán az 1-es villamos

bkk 1-es villamos térkép
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy a tavasszal pontosan mikor indulhat meg a villamosforgalom az 1-es villamos új, Rákóczi híd-Fehérvári út szakaszán.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Közlekedési Központ szerint egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy a tavasszal pontosan mikor indulhat meg a villamosforgalom az 1-es villamos új, Rákóczi híd-Fehérvári út szakaszán. A portfolio.hu portál csütörtökön arról írt, hogy csúszik az 1-es villamosvonal átadása, mert a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a Rákóczi híd további vizsgálatait rendelte el.

Mindenre kiterjedő vizsgálat

A BKK közölte, hogy január végén kezdődhet meg az utasok nélküli próbaüzem, de az NKH-tól arra is engedélyt kell kérniük, hogy a próbavillamossal felhajthassanak a hídra. Emellett el kell végezni egyebek mellett a híd próbaterhelését és a Rákóczi híd teljes al- és felszerkezetének mindenre kiterjedő vizsgálatát is, ezeket az NKH tavaly év végén írta elő. Ennek előkészítése jelenleg is zajlik, a tesztek és a kiértékelés február-márciusban lehet.

A központ megjegyezte, hogy a januári határidő a kivitelezési szerződés szerint a pálya műszaki átadás-átvételét jelenti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!