A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bozótvágóval támadtak fiatalok egy hajléktalanra

Vágólapra másolva!
Négy fiatalkorú akart megölni egy hajléktalant Szentesen. Egy bozótvágóval támadtak rá, rúgták, ütötték a védtelen férfit, aki éppen csak túlélte a támadást. Hármójuknak ülnie kell, egyikük felfüggesztettet kapott. 
Vágólapra másolva!

Két fiatal még 2012 nyarán, egy szentesi osztálytársuknál születésnapot ünnepelt, ahol megittak fejenként 3 deci pálinkát. Este, miután a buli befejeződött, megkeresték harmadik társukat. Ekkor találták ki ketten, hogy megvernek egy hajléktalant. Egyikük tudta, hogy a szentesi liget mellett található erdős területen, egy épületben él egy férfi.

Először megijedtek

Megtalálták az épületet, de amikor meghallották a hajléktalan horkolását, megijedtek és elfutottak. Ezután szóltak negyedik társuknak, hogy ő is tartson velük. Már négyen mentek vissza a férfihoz, és útközben fakarókat szereztek, hogy azzal verjék meg.

Egyikük legalább háromszor megütötte a hajléktalan lábát és combját. A férfi ekkor felkelt, amitől a fiatalok megint megijedtek, és újra elfutottak.

Előkerült a bozótvágó

Az egyik fiú hazament, de a többiek folytatták az ámokfutást. Az egyik legsúlyosabb büntetést kapó fiú azt mondta, hogy a hajléktalan hallotta a társa nevét, ezért meg kell halnia. Megegyeztek tehát, hogy megölik.

Ezután egyikük egy bozótvágó kést hozott, és éjfél után elindultak megölni a férfit. A másik legsúlyosabb büntetést kapó fiú vállalta a gyilkosságot, társa pedig közben kiképezte, mit csináljon. Szúrási és vágási technikákat mutatott neki, és azt is elmondta: a kés életlen, ezért a hajléktalan nyakába vagy gyomrába szúrjon vele, különben nem tudja megölni.

Nem mert szúrni

Miután a fiú bement a férfihoz, szinte azonnal ki is jött, nem merte megszúrni. Közben a többiek folyamatosan bujtogatták. Végül visszament, de akkor sem szúrt, hanem legalább tízszer fejbe ütötte a földön fekvő férfit, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Ezután hazamentek.

Másnap visszatértek

A férfi az éjszakát a házában a földön fekve töltötte, azonban a fiatalok másnap visszamentek hozzá. Látták, hogy súlyosak a sérülései, ezért mentőt hívtak hozzá. Azt mondák, hogy így találták meg a sérült férfit, de kiderült, hogy nem mondanak igazat.

A főkolomposnak már volt múltja

Az a fiú, aki magára vállalta, hogy megöli a férfit, már korábban is követett el bűncselekményeket. A szentesi strandon rabolt ki büféket. Volt olyan hely, ahova egymás után többször is betört.

Börtönbe kell menniük

A bíróság két fiatalt 8 év fiatalkorúak börtönében letöltendő, egyik társukat 6 év fiatalkorúak fogházában letöltendő büntetésre, a negyedik fiút pedig 1 év 2 hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!