A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Felfüggesztett börtönt kaptak a kutyakínzó olaszok

Vágólapra másolva!
54 kiskutyát zsúfoltak egy autóba 17 elpusztult.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Nagykanizsai Járásbíróság két olasz férfit, akik miatt 17 kölyökkutya pusztult el. Állatkínzás bűntettében találták őket bűnösnek - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék. Az Olaszországban kutyatenyésztéssel foglalkozó vádlottak még 2012 szeptemberében vásároltak össze Letenye környéken 54, kilenc hetesnél fiatalabb kölyökkutyát. Az állatokat egy autóba zsúfolva akarták Olaszországba vinni, de az M70-es úton megállították őket a NAV ellenőrei.

A kutyák eredetéről nem tudtak számot adni, az állatokat szűk és koszos rekeszekben, kartondobozokban szállították. Nem adtak nekik elég vizet, élelmet, ls az elmaradt féregtelenítés miatt pedig több kutya is súlyosan fertőzött volt. Az állatok közül utóbb 17 el is pusztult.

A vádirat szerint a két férfi különös szenvedést, maradandó egészségkárosodást okozott a kutyáknak, tevékenységük az állatok pusztulásához vezetett. Az elsőrendű vádlottat két év, végrehajtásában négy évre felfüggesztett, társát másfél év, de két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A vádlottak képviselőjének fellebbezése miatt az ítélet nem jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!