A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nincs jogalap a Juhász Péter elleni eljáráshoz

Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút
Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút 2014. szeptember 23-án
Vágólapra másolva!
Nem indíthat összeférhetetlenségi eljárást Juhász Péter ellenzéki képviselő ellen az V. kerület fideszes alpolgármestere, erre nincs jogi lehetőség - közölte a fővárosi kormányhivatal. Juhász Péter korábban többször is kijavította vagyonnyilatkozatát, amit a kerületi fideszes alpolgármester problémásnak tart.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Kormányhivatal levelével vág vissza Juhász Péter, miután az V. kerület ügyrendi és közbeszerzési bizottsága összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett ellene, az ellenzéki képviselő vagyonnyilatkozata miatt.

Nem tetszett a nyilatkozat

Az eljárást Böröcz László, Belvárosi-Lipótváros fideszes alpolgármestere kérte, mert szerinte Juhász Péter többször is módosított vagyonnyilatkozata valótlanságokat tartalmaz. Böröcz Lászlónak a nyilatkozat alapján úgy tűnik, mintha az Együtt képviselője és családja az elmúlt években éhezett volna - hiszen a bevallásban nem szerepelnek vagyontárgyak, és Juhász Péter csak az önkormányzattól kapott jövedelmét tünteti fel, illetve közel 6 milliós adósságát.

Juhász Pétert, az Együtt V. kerületi képviselőjét a vagyonnyilatkozata miatt támadják Fotó: Szabó Gábor - Origo

Ebből nem lesz eljárás

A kormányhivatal szerint viszont attól, hogy Juhász Péter nem teljesíti az V. kerület bizottsági határozatát és nem szolgáltat újabb adatokat, még nem kérhetnek ellene összeférhetetlenségi eljárást. Az Együtt képviselője Facebook-oldalán is megosztotta és kommentálta a döntést.

A fal adta a másikat

„Folyamatosan hazugságokkal kürtölik tele a médiát, mert ugye az sem igaz, hogy rágalmazásért elítéltek volna, vagy hogy többször is feljelentettek volna" – írta Juhász Péter -„Az igazság az, hogy egyszer jelentett fel Rogán, amit a bíróság úgy dobott vissza bűncselekmény hiányában, hogy a fal adta a másikat Rogának (sic!)"

Rogán Antal volt lipótvárosi polgármesterrel is ütközött Juhász Péter Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Együtt politikusa korábban bűnszervezetben elkövetett, nagy vagyoni hátrányt okozó csalás miatt tett feljelentést, mivel panamát sejt Belváros-Lipótváros ingatlaneladási ügyei mögött.

Az V. kerületi önkormányzat viszont rágalmazás miatt jelentette fel Juhász Pétert, mondván, a képviselő Rogán Antal hivatali működésével kapcsolatban tett sérelmezhető kijelentéseket, a volt polgármester pedig hivatalos személynek minősül.

"Juhász csak rágalmaz"

Belváros-Lipótváros önkormányzata reagálásában azt írta, szerintük Juhász Péter nem végzett érdemi munkát az V. kerületi képviselő testületben, csak rágalmaz, illetve módosítgatja vagyonnyilatkozatát. Szerintük ezt eddig összesen három alkalommal tette meg, legutóbb az derült ki, hogy földterületeket örökölt, ezt eddig „elfelejtette” megemlíteni.

„Az illetékes Kormányhivatal álláspontját elfogadjuk, ám továbbra is úgy véljük, Juhász Péternek pusztán politikai haszonszerzés a célja, nem pedig az V. kerületi polgárok képviselete” – írták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!