Robbantani akart az amatőr jogász

Vágólapra másolva!
A Budapest Környéki Törvényszéket és a Ceglédi Járási Ügyészséget is robbantással fenyegette meg az a férfi, aki már előtte is annyiszor telefonált, hogy már a hangjáról felismerték. Előzetes letartóztatásba helyezték. 
Vágólapra másolva!

Küzdeni kezdett a magyar igazságszolgáltatással egy férfi, mert szerinte egy ellene indult eljárásban a hatóságok jogsértően jártak el. Fejébe vette, hogy maga jár utána a problémának, tanulmányozta a szakirodalmat, és több ezer oldalas beadványokkal támadta az ügyében eljáró rendőrkapitányságot és ügyészséget.

Elégedetlen volt a szolgáltatással

Miután kiképezte magát, 2014. június 26-án délelőtt felhívta a Budapest Környéki Törvényszéket, és egy konkrét ügyben kért felvilágosítást, azt azonban valamiért nem kapta meg. Ezután döntött úgy, hogy drasztikusabb módszerrel gyakorol nyomást a hatóságokra. Kicsit később újra telefonált, és akkor már robbantással fenyegetőzött. Azt mondta, hogy bombát helyezett el az épületben”.

A gond csak az volt, hogy a törvényszék irodai alkalmazottai már ismerték a hangját, ráadásul azt is tudták, hogy a férfi napok óta nem járt a bíróságon, így az épületet nem is ürítették ki.

A ceglédiek sem tetszettek neki

A férfi aznap megismételte a fenyegetést a Ceglédi Járási Ügyészségen is. Négyszer telefonált, de az itt kapott tájékoztatással sem volt elégedett. Ezért újra telefonált és azt közölte, hogy „bombát helyezett el az épületben és az fel fog robbanni”. A Ceglédi Ügyészséget ki is ürítették, de nem találtak bombát.

A hamis riasztás miatt ki kellett küldeni az embereket egy bankfiókból, a családsegítő szolgálat épületéből, egy csemege üzletből, egy zöldségesből, és egy étteremből is. A rendőrség Cegléd központi utcáját is lezárta.

Előzetesbe került

Még aznap őrizetbe vették a férfit, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást – közölte a Pest Megyei Főügyészség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!