Pervesztesek és a vizes vébé nyertesei

atomerőmű, Paks
A paksi atomerőműben tavaly nem történt semmilyen rendkívüli esemény.
Vágólapra másolva!
Simicska Lajos ismét támadta Orbán Viktort, a Hagyó-ügy volt ügyésze pedig Tarlós István mellett dolgozik. Lázár János másodfokon is pert vesztett és Gyurcsány Ferenc keresetét is elutasították. Ez történt a héten.
Vágólapra másolva!

Múlt vasárnap Simicska Lajos azt mondta, hogy Orbán Viktor a katonaságnál jelentett róla, aztán 30 évig azt hitte, hogy már nem, de most már maga sem tudja, mit gondoljon. Az erről szóló dokumentumokat Simicska szerint talán Moszkvában őrizhetik. Orbán Viktor szerint az egész csak egy "csinn-bumm cirkusz". Az Origónak Rainer M. János történész beszélt arról, hogyan zajlottak a '80-as években a beszervezések. Bár két ellentétes állításról van szó, szerinte mindkettejüknek is igaza lehet.

Simicska Lajos szerint Orbán jelenthetett róla Forrás: Magyar Nemzet

Pert vesztett Lázár János

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú, jogerős döntése szerint ki kell adni Lázár János két 2013-as külföldi útjának egyes adatait. A Miniszterelnökséget vezető miniszter felülvizsgálati kérelmet nyújt be. Szerinte az utazások költségeit megfizette, azok nem érintenek költségvetési forrást, erről a sajtón keresztül több alkalommal is részletes tájékoztatást adott, az utazások további részletei senkire nem tartoznak.

Lázár szerint magánügy az utazása Fotó: Polyák Attila - Origo

Volt ügyész Tarlós István főtanácsadója

A férje nevén szerepel Tarlós István tanácsadóinak listáján havi bruttó 850 ezer forintos fizetéssel az a korábbi ügyész, aki a Hagyó-ügyben elérte a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatását. A főpolgármester egyik legtöbbet kereső főtanácsadója dr. Szabadvári Péter Ottóné.

Igazságot szolgáltattak a Gyurcsány-filmnek

Jogerősen elutasította Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Dézsy Zoltán filmrendezővel szemben benyújtott keresetét a Fővárosi Ítélőtábla. A DK elnöke az Elment az öszöd című film miatt perelte be a filmrendezőt. Az Origo videója itt látható az ítéletről.

Jön a vizes vébé

Orbán Viktor a parlamentben jelentette be, hogy Magyarország rendezheti 2017-ben a vizes vébét. A miniszterelnök szerint határidőre elkészülnek a létesítmények, amelyek a teljes magyar úszósport fejlesztéséhez hozzájárulnak. A kormányfő szerint van kockázata a rendezésnek, de ha úszni meg lehet tanulni, akkor ezt is. Az esemény helyszínéül eredetileg Guadalajarát jelölték ki, de a mexikói város visszalépett a rendezéstől.

Szurkolók a tavalyi vízilabda Európa Bajnokságon Forrás: Origo
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!