A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az ügyészség vizsgálódik Juhász Péter ügyében

Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút
Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút 2014. szeptember 23-án
Vágólapra másolva!
Rágalmazás vétsége miatt a X. XVIII. kerületi ügyészség vizsgálódik tovább Juhász Péter ügyében – tudta meg az Origo. Az Együtt politikusa korábban bűncselekmény elkövetésével vádolta Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője még 2015. február 12-én jelentette fel Juhász Pétert rágalmazás miatt. A feljelentés szerint az Együtt politikusa „azt állította és erre egyértelműen utaló kifejezéseket használt, hogy a felperes bűnöző, és több alkalommal bűncselekményt követett el”. A feljelentő hangsúlyozta, hogy Juhász Péter minden alkalommal nagy nyilvánosság előtt követte el a rágalmazás bűncselekményét.

Még március közepén küldte el a Pesti Központi Kerületi Bíróság az iratokat az ügyészségnek Forrás: Origo

Mivel ebben az esetben olyan bűncselekmény látszik megállapíthatónak, amely miatt a vádat az ügyész képviseli, a bíróság az ügy iratait március 13-ával megküldte a nyomozó főügyészség részére.

A kérdéses (rágalmazás vétségére utaló) feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészség hatásköri okból áttette a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészségre. Az ügyben nyomozásról jelenleg nincs szó, mivel még a feljelentés elbírálása folyik a kerületi ügyészségen.

További tájékoztatás az feljelentésről hozott érdemi döntést követően adható.

Újabb feljelentést tesz Juhász

A belvárosi ingatlanértékesítések ügyében közokirat-hamisítás miatt feljelentést tesz az Együtt önkormányzati képviselője, Juhász Péter. A politikus amiatt fordul a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez, mert a Nemzeti Nyomozóiroda korábbi – jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt tett – feljelentését arra hivatkozva utasította el, hogy pályáztatással kapták meg „Portikék” a Károly körút 26. bérleti jogát, pedig egy önkormányzati határozat egyértelműen bizonyítja, hogy az ingatlan sorsa pályáztatás nélkül dőlt el. (MTI)

Tüntetés is volt

Juhász Péter még január 15-én mondott le önkormányzati bizottsági tagságáról. Döntését azzal indokolta, hogy nem akar asszisztálni a rabláshoz, az általa panamának tartott kerületi ingatlanügyekhez. Az önkormányzati képviselői mandátumát megtartotta.

Az Együtt politikusa január 14-én több száz fős tüntetést szervezett az ingatlanmutyik ellen, a demonstrációt a Szerb utca 9-es számú ingatlan (Habony Árpád feltételezett otthona) előtt fejezték be, ahol ironikus emléktáblát is avattak.

Juhász Péter tüntetést is szervezett az V. kerületben Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az antikorrupciós sétát a „belvárosi Rogán–Szentgyörgyvölgyi-ingatlanmaffia” apropóján szervezték, de a megmozdulásnak az is alapot adott, hogy a napokban kiderült: tavaly az ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a belváros korábbi jegyzőjét. Rónaszéki László panasszal élt a gyanúsítás miatt.

Bizalomvesztés volt az indok

Rogán Antal előző polgármester szerint az önkormányzatnak nincs köze Rónaszéki László meggyanúsításához, és arról is beszélt, hogy bizalomvesztés miatt megvált az egykori jegyzőtől. Juhász Péter viszont arra emlékeztet, hogy a „megválás” hivatalosan közös megegyezést jelentett, tehát Rogán Antal nem rúgta ki a tisztviselőt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!