A Nagykörút mentén továbbra sincs áram

Áramszünet, hajnali 2 óra. Egy villanyszerelő és egy segítő próbálja megtalálni az áramszünet okát a Szabad Szíriai Hadsereg (Free Syrian Army, FSA) központjában Stanislav Krupar
Vágólapra másolva!
A Nagykörút mentén, főként a VII. és a VIII. kerületben közel ezer fogyasztónál továbbra sincs áram. A szivattyúzás ellenére a pincéket újra és újra elönti a víz.
Vágólapra másolva!

Közel ezer fogyasztónál szünetel még a fővárosban az áramszolgáltatás a hétfői felhőszakadás okozta vízbetörések miatt – tájékoztatta szerdán az Elmű szóvivője az MTI-t.

Ezer fogyasztónál továbbra sincs áram Budapesten Fotó: Stanislav Krupar

Boross Norbert közölte, hogy elsősorban a Nagykörút mentén, VII. és VIII. kerületi társasházakban nincs áram. Ugyanis a régi Duna-ág mentén olyan magas a talajvíz, hogy a szivattyúzás ellenére újra és újra elárasztja a transzformátorállomásoknak helyet adó pincéket a víz.

Szakértői javaslatok alapján abba is hagyták a szivattyúzást, és megvárják, amíg magától leapad a víz – mondta a szóvivő.


A hétfő esti vihar következtében 45 ezer fogyasztónál szűnt meg az áramszolgáltatás a fővárosban. Ugyan az elektromos hálózat kevéssé károsodott, a lezúduló eső és a talajvíz nyomán vízzel telítődtek azok a pincék és alagsori helyiségek, ahol a társasházak transzformátorállomásai működnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!