Kedvezményt adtak gyerekekre az embercsempészek

Vágólapra másolva!
Öt év börtönre ítélte a Szegedi Járásbíróság azt a szerb embercsempészt, aki novemberben több embert bújtatott át a drótkerítésen Röszkénél. A gyerekeket féláron utaztatták társaival.
Vágólapra másolva!

Tizenhárom török állampolgárt bújtatott át a megrongált határkerítésen Röszkénél az a szerb férfi, akit most gyorsított eljárásban öt év börtönre ítélt a bíróság. A férfi a bíróság ítélete szerint pénzért csempészte át a határon az embereket.

Kiutasítás

Mivel a török állampolgárokkal együtt maga is átjött a határon, a szerb férfi jogtalanul lépte át a határzárat - a bíróság emiatt is elítélte.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a bíróság az öt éves börtönbüntetés mellett öt évre

ki is utasította a szerb férfit Magyarországról.

Az eset még november 16-án történt. A törököket nem ő, hanem más csempészek vitték a határhoz a szerb oldalon. Az ítélet szerint a határkerítést sem a szerb férfi rongálta meg. Miután átbújtak a lyukon, a határrendészek észrevették és elfogták őket.

Kedvezmény a gyerekek után

Az embercsempészek a migránsokat fejenként négyezer euróért szállították volna Törökországból Ausztriába. A gyerekekre kedvezmény járt: utánuk csak

kétezer eurót kellett fizetni a szülőknek.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így az nem jogerős.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!