Gyurcsány Ferenc az MSZP-t támadja

Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
A volt miniszterelnök szerint érdemes világosan beszélni. Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán írt az alkotmánybírók jelölési rendjéről, keményen támadva az MSZP-t. Schiffer András úgy reagált a volt miniszterelnök szavaira, hogy tavaly tavasszal a Fidesznek a Gyurcsány-párt támogatása kellett a magyar csapatok észak-iraki katonai szerepvállalásához.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc azt írta közösségi oldalára, hogy ha a demokratikus ellenzéki oldalon egyetértés van abban, hogy a Fidesz feldúlta és tönkretette a III. Magyar Köztársaságot, akkor mindenki, aki segít a Fidesznek abban, hogy ezt a tényt elfedje, az a Fidesz cinkosa és a demokratikus ellenzéki politizálás árulója.

A Demokratikus Koalíció elnöke emlékeztet arra, hogy

a Fidesz egyoldalú akarattal és diktátummal megváltoztatta az alkotmánybírók jelölési rendjét,

kizárólag saját híveivel töltötte fel a testületet, és elfogadhatatlan mértékben korlátozta az Alkotmánybíróság jogkörét. Most, hogy három új alkotmánybírót kell megválasztani, nagy kegyesen felajánlotta az MSZP-nek, hogy ő is jelöljön egyet, persze önmagának fenntartva a jelölttel kapcsolatos vétójogot.

Gyurcsány Ferenc Fotó: M. Schmidt János - Origo

Kényszer és lehetőség

A Fidesz ezen "gesztusa" a saját szempontjából kényszer és lehetőség. Kényszer, mert már nincs kétharmados többsége, hogy az ellenzék bevonása nélkül döntsön, és lehetőség, hogy a vele esetleg kooperáló MSZP segítségével tisztára mossa eddigi szennyesét.

- írta Gyurcsány Ferenc.

LMP: Tavaly a Fidesszel szavaztak Gyurcsányék

Schiffer András szerint tavaly tavasszal a Fidesznek a Gyurcsány-párt támogatása kellett a magyar csapatok észak-iraki katonai szerepvállalásához. Az LMP frakcióvezetője így reagált a volt kormányfő Facebook-bejegyzésére.

Aki együttműködik a Fidesszel, az kollaboráns, az áruló -dörögte el a legfőbb demokrata.Tavaly tavasszal a Fidesznek a...

Közzétette: Schiffer András2016. január 13.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről